Cele mai bune plante pentru purificarea aerului

1 2 jpg jpeg

Plantele produc oxigen, însă nu orice plantă este benefică dacă o ţii acasă. Unele sunt toxice. Spre exemplu, nu e indicat să ţii flori de crin în camera în care dormi.

Dacă am utiliza numai produse de curăţenie organice sau am avea mobilă din lemn natural, fără să fie tratată cu tot felul de substanţe, poate am avea într-adevăr un aer pur. Din păcate specialiştii spun că aerul din interiorul casei este de 5 ori mai poluat decât cel de afară.

Puterea plantelor de apartament

De ce e bine să avem plante în apartament? Absorb dioxidul de carbon şi eliberează în aer oxigen, astfel ajută la eliminarea substanţelor nocive din aer şi reglează umiditatea din atmosferă.

Formadelhida este o substanţă întâlnită frecvent în mediul interior, care poate cauza probleme grave de sănătate, precum tulburări respiratorii şi neurologice, dar şi anumite forme de cancer. Acest lucru nu semnifică neapărat că, dacă ai multe plante de interior, nu există pericolul să te îmbolnăveşti, însă însemnă că, pe lângă un somn odihnitor, anumite afecţiuni pe care le ai se pot ameliora.

Iată mai jos câteva plante pe care le poţi ţine în apartament pentru că ajută la purificarea aerului!

Limba soacrei

Planta are o formă lunguiaţă şi este ascuţită, motiv pentru care i se mai spune şi planta-şarpe. Aceasta ajută la filtrarea unor substanţe, formaldehida si benzenul, care se regăsesc în produsele chimice de curăţenie, dar şi în hârtie igienică sau în şerveţele.

Pentru că, pe timpul nopţii, produce mult oxigen, te ajută să ai un somn odihnitor. Alţi factori poluanţi pe care îi elimină sunt: monoxidul de carbon, monoxidul de azot, cloroformul, benzenul, xilenul. Pentru că nu necesită multă lumină naturală, este utilă şi în purificarea aerului din baie.

2 jpg jpeg

Iedera diavolului

Chinezii o folosesc din vechime deoarece cred că le aduce sănătate şi prosperitare. Elimină compuşii din substanţele volatile toxice dar şi formaldehidele care dăunează în primul rând aparatului respirator.

Dacă deţii un animal de companie, trebuie să pui această plantă undeva unde el nu are acces, deoarece frunzele ei sunt toxice. Creşte foarte înaltă şi necesită foarte multă apă. De asemenea nu trebuie ţinută aproape de geam.

2 jpg jpeg

Crizantema

Frumoasele crizanteme cultivate în ghiveci sunt de ajutor în filtrarea aerului toxic din casă. Pe acestea trebuie să le pui lângă o fereastră, un loc prielnic lor.

2 jpg jpeg

Azaleea

Este cunoscută în special pentru faptul că elimină noxele din casă. Formaldehida este una dintre substanţele chimice prezente în variate produse din gospodărie, iar această plantă are rolul de o elimina din aer.

2 jpg jpeg

Info

Alte plante care te ajută să ai tot timpul un aer proaspăt şi curat în cuibul tău sunt:

- Palmierul Areca

- Crinul păcii

- Palmierul doamnei

- Palmierul de tip bambus

- Iedera englezească