Cele mai bune leacuri împotriva sinuzitei

1 2 jpg jpeg

Oţetul de mere

O┼úetul de mere a fost mult timp folosit pentru a vindeca infec┼úia sinusurilor ┼či s-a dovedit a fi eficient de nenum─ârate ori. Exper┼úii recomand─â administrarea unui sfert de cea┼čc─â de o┼úet de mere pe care ├«l combini cu 500 ml de ap─â. Bea amestecul pe tot parcursul zilei. Remediul ajut─â la decongestionarea mucoasei nazale.

Usturoiul

Un alt remediu, folosit de foarte mul┼úi ani ┼či recomandat de c─âtre medici, este usturoiul. ├Äl po┼úi consuma sub form─â de capsule, suc sau pulbere uscat─â. Usturoiul este foarte eficient, deoarece are propiet─â┼úi at├ót antibacteriene, c├ót ┼či antifungice. O bun─â metod─â comun─â este s─â tai aproximativ patru c─â┼úei de usturoi ┼či s─â-i adaugi ├«n ap─â clocotit─â, apoi inhaleaz─â aburii care se evapor─â. Repet─â procedeul de dou─â sau de trei ori pe zi p├ón─â la dispari┼úia simptomelor. Eucaliptul

Aceasta plant─â parfumat─â, folosit─â ├«n mod repetat, pentru a u┼čura

de g├ót, poate fi utilizat─â ┼či pentru a vindeca un atac de sinuzit─â.

Pune 1-2 linguri┼úe de frunzee la 300 ml de ap─â clocotit─â, apoiinhaleaz─â vaporii care se degaj─â. Ace┼čtia pot u┼čura blocajul nazal.

┼×tim cu to┼úii c─â planta ajut─â la stimularea sistemului imunitar, dar pu┼úini ┼čtiu c─â ajut─â la distrugerea unor virusuri ale sistemului respirator. Remediile trebuie s─â fie luate sub form─â de capsule. Consulte un medic fitoeterapeut ├«nainte s─â iei medicamentele naturiste.

Menta

Menta arepropriet─â┼úi antiinflamatorii, de aceea ajut─â la calmarea mucoaselor nazale. Remediile se pot administra sub form─â de pastile, fie sub form─â de ceai de ment─â. De asemenea, po┼úi pune ment─â ├«n ap─â clocotit─â ┼či s─â inhalezi vaporii s─âi. Aroma sa va u┼čura respira┼úia.

Cite┼čte ┼či:

Antibioticele nu reduc simptomele infecţiilor sinusurilor

Probleme de respiraţie? Iată cum îţi poate fi afectat somnul!