Cele mai bune leacuri cu cătină

1 2 jpg jpeg

Sucul, în caz de hepatită

Sucul din bobiţe de cătină este indicat celor care suferă de hepatită cronică, dar şi persoanelor care au un sistem imunitar slăbit sau se află în convalescenţă.

Ai nevoie de jumătate de kilogram de boabe şi de 500 ml de miere. Storci bine boabele într-un tifon şi zeama obţinută o torni peste miere. Amesteci bine şi laşi la macerat o zi. Din sucul obţinut iei câte 2 linguri, de trei ori pe zi. Îl poţi dilua şi cu puţină apă.

Protejează de radicalii liberi

Cătina e tratamentul natural recomandat şi în îngrijirea pielii, căci îi asigură vitaminele necesare pentru fermitate şi elasticitate (vitamina A, K, E, complexul B), dar îi oferă şi protecţie împotriva radicalilor liberi.

Eczemele, mâncărimile, dar şi arsurile pielii sunt neplăceri cărora le grăbeşti vindecarea dacă foloseşti ulei de cătină. Îl aplici de trei ori pe zi, pe zonele afectate. Şi psoriazisul poate fi ameliorat cu ajutorul acestui leac, pe care îl poţi cumpăra de la magazinele naturiste.

Citeşte şi:

- Cătina şi cicoarea tratează bolile tiroidei

- Cătina te pune pe picioare după boală

- Cătina îţi protejează familia de boli

Infuzia te scapă de anemie

Cătina este indicată şi celor care suferă de anemie, diaree, hepatită, insomnie şi oboseală cronică. Fitoterapeutul Alin Mihai Scarlat explică în cartea „Mic Tratat de Fitomedicină” că infuzia din fructe de cătină este cea mai indicată în tratarea acestor afecţiuni.

Se obţine din 2 linguri de fructe zdrobite, peste care adaugi jumătate de litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat jumătate de oră. Se beau 2-3 căni pe zi, până la dispariţia simptomelor.

De ajutor şi bolnavilor de cancer

În bobiţele acrişoare de cătină se ascund vitamine şi minerale ce reduc din simptomele neplăcute, specifice bolnavilor de cancer care fac chimioterapie.

Indicat este ceaiul de cătină, care se obţine dintr-o lingură de fructe zdrobite, peste care torni o cană de apă clocotită. Laşi la infuzat un sfert de oră. Se consumă de 2 ori pe zi, timp de 21 de zile.

Alungă stresul

Fiindcă este bogată în vitamina C, cătina este de mare ajutor în perioadele de stres. Te ajută să îţi recapeţi echilibrul. Este eficientă şi în tratarea oboselii cronice. Se ia o linguriţă de cătină cu miere, pe stomacul gol, dimineaţa.