Cele mai bune ceaiuri pentru menţinerea sănătăţii sistemului digestiv

1 2 jpg jpeg

Ceaiul de coriandru

Graţie proprietăţilor digestive pe care le are, ceaiul de coriandru este recomandat pentru îmbunătăţirea sistemului digestiv sau a constipaţiei.

De asemenea, acesta stimulează sistemul nervos, îmbunătăţind memoria şi performanţelor creierului. Pune la fiert 1 cană cu apă şi, când dă în clocot, adaugă coriandrul, lăsând să mai fiarbă 5 minute. Ţine 3 minute la infuzat, apoi strecoară.

Ceaiul de oregano

Dacă îl vei bea imediat după masă, ceaiul de oregano va ajuta la accelerarea procesului de digestie a alimentelor, fiind de folos, în acelaşi timp, pentru întărirea imunităţii datorită efectelor sale antioxidante şi antibacteriale.

oarnă 400 de ml de apă peste 2 linguriţe de frunze uscate de oregano şi lasă la infuzat aproximativ 5-7 minute. Dacă vrei, poţi îndulci gustul cu miere, când ceaiul a ajuns la temperatura camerei.

Ceaiul de păpădie

Acest ceai aduce o mulţime de beneficii organismului, fiind recomandat, pe lângă menţinerea sănătăţii sistemului digestiv, într-o serie de afecţiuni precum obezitatea, anemia sau pietrele la rinichi. Totodată, este indicat şi pentru reglarea nivelului colesterolului şi pentru protejarea ficatuluil.

Toarnă 200 ml de apă clocotită peste 1 lingură de plantă şi lasă 10 minute la infuzat, apoi strecoară. Se bea 1 cană de ceai de păpădie după fiecare masă principală, într-o cură de 2 săptămâni.