Cele mai bune antibiotice naturale

2 jpg jpeg

Oregano Comparat de cercetători britanici cu aproximativ 20 de antibiotice, s-a dovedit mai eficient. În afecţiuni respiratorii, se pot face inhalaţii cu ulei de oregano sau se pot lua 5 picături de 3 ori pe zi, în amestec cu miere, cu apă sau ceai, după preferinţă. Se poate folosi în înţepături de insecte, în afecţiuni ale unghiilor cauzate de ciuperci. Uleiul de oregano, unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, stimulează organismul să elimine paraziţii, să combată efectele virusurilor, grăbind vindecarea. Aceste efecte sunt datorate unei substanţe antivirale, numită carvacrol.

Faringita şi laringita pot fi calmate tot cu ajutorul uleiului esenţial de cimbru. Ia de 3 ori pe zi câte 3 picături de ulei cu miere sau cu apă.

E recomandat în afecţiuni ca viroza, bronşita, sinuzita, în infecţii genitale (vulvovaginite, cervicite) sau în infecţii bacteriene (herpes vaginal). Luat sub formă de ulei, cimbrul are efect antibiotic şi are efect bronhodilatator.

Tinctura de echinacea măreşte rezistenţa organismului în cazul unei infecţii bacteriene. Este nevoie să iei câte o linguriţă de tinctură amestecată cu 100 ml de apă.

Leacul trebuie luat de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, pe perioadă de stare a bolii. Frunzele şi rădăcinile de echinacea previn infecţiile, alungă durerile de gât, cresc imunitatea, prin stimularea producerii de limfocite, previn inflamarea mucoaselor în bolile repiratorii.

Află ce efecte adverse are tratamentul cu antibiotice la copii AICI

Pentru prevenirea fecţiunilor digestive, în caz de intoxicaţie aliemntară sau dureri abdominale, prepară un ceai de ghimbir. Rade o rădăcină potrivită de ghimbir peste 300 ml de apă clocotită sau pune 3 linguri de pulbere de ghimbir în 250 ml de apă fiartă. Strecoară infuzia şi bea-o după ce se răceşte.

Sunt necesare 3 căni de ceai pe zi. În stare crudă, ras, ghimbirul are efect antibiotic asupra unor agenţi patogeni ca salmonela sau listeria. În călătorii, scade riscul apariţiei unor afecţiuni digestive.