Ceaiuri pentru sănătatea sânilor

1 2 jpg jpeg

Înainte şi după ciclul menstrual, în sarcină şi perioada de alăptare sânii „lucrează“ la capacitate maximă. Se depune un efort substanţial, mai ales în lunile de alăptare, când devin dureroşi şi sensibili.

Dacă nu li se acordă îngrijire specială, sânii pot dezvolta complicaţii, cum sunt nodulii. Vestea bună este că plantele medicinale pot preveni şi opri neplăcerile la care sunt expuşi sânii.

Proprietăţile „verzi“ pot inhiba şi stopa evoluţia cancerului mamar, unde acesta a apărut şi s-a dezvoltat.

Ceaiuri care retrag nodulii la sâni

Am făcut pentru o listă cu cele mai eficiente ceaiuri care ajută la retragerea nodulilor mamari. Fierbe un ceai din brânca-ursului, pentru care ai nevoie de 2 linguriţe de plantă uscată şi mărunţită la 250 ml de apă clocotită. Acoperi 10 minute, după care strecori. Bea 3 căni pe zi, până la însănătoşire.

Castanul. Usucă şi mărunţeşte florile de castan şi fă ceai. Pune o linguriţă de flori la 250 de ml de apă clocotită şi bea ceaiul pe parcursul unei zile. Întreabă medicul fitoterapeut cât îţi indică urmarea acestei cure cu ceai.

1 2 jpg jpeg

Coada şoricelului aduce beneficii pentru sănătatea sânilor, în special când apar noduli. Macină flori uscate de coada-şoricelului şi amestecă-le cu o grăsime afumată. Pune o parte din amestec într-o pânză, pe care o ţii peste noapte pe sânul cu probleme. Bea şi ceai de coada-şoricelului, până dispar nodulii.

Din ceaiul de creţişoară consumă 3 căni pe zi, înainte de masă.

Şi mărarul şi pătrunjelul aduc beneficii pentru sănătatea sânilor. Conţin fitoestrogeni, hormoni naturali care ajută la reglarea nivelului de hormoni din corp.

Ceai-minune pentru stimularea lactaţiei

2 jpg jpeg

După naştere, multe femei se plâng că nu au suficient lapte, ca să-şi hrănească bebeluşii. Unele au dreptate, altele sunt sfătuite să insiste să pună copilul la sân, pentru a stimula lactaţia.

În ambele situaţii, ceaiul din anason, mărar, schinduf şi fenicul ajută enorm. Amestecă 20 g de seminţe de anason, cu 20 g de seminţe de mărar, 30 g de seminţe de schinduf şi alte 30 g de seminţe de fenicul şi fierbe o linguriţă din amestec într-o cană de apă, timp de 10 minute. Strecoară şi bea zilnic 3 ceşti de ceai cald. Îl poţi îndulci cu miere.

Infuzie care opreşte lactaţia

Cosideri că trebuie să închei socotelile cu alăptatul şi ai nevoie de ajutor pentru înţărcarea copilului? Ceaiul de nuc, hamei şi salvie îţi poate fi aliat. Secreţia laptelui poate fi micşorată şi chiar se poate opri dacă bei infuzie din aceste plante medicinale.

Amestecă 20 g frunze de nuc, cu 40 g conuri de hamei şi 40 g frunze de salvie şi foloseşti o linguriţă de plante uscate şi mărunţite la o cană de apă clocotită. Lasă să stea 5 minute, apoi streci şi bei, zilnic, 3 ceşti de ceai cald.