Ceaiuri pentru sănătatea plămânilor

1 2 jpg jpeg

Sănătatea plămânilor este vitală, mai ales că trăim într-o lume în care a fi fumător nu mai este ceva tabu. Din contră, orice om are cel puţin o cunoştinţă sau chiar pe cineva apropiat care fumează şi asta este ceva normal. Cu toate acestea, trebuie să ştii că plămânii pot fi afectaţi de fumul din jurul tău, mai ales dacă inhalezi direct fumul de ţigară o perioadă lungă de timp în mod frecvent. Aşadar, dacă vrei să îţi ţii plămânii sănătoşi sau să scapi de o bronşită serioasă sau alte afecţiuni pulmonare, iată câteva ceaiuri pentru sănătatea plămânilor tăi.

Ceaiuri pentru sănătatea plămânilor - ceai Lemn Dulce

Ceaiul de rădăcină de lemn dulce, pe lângă efectele extraordinare în vindecarea ulcerului gastric, este foarte bun expectorant în tratamentul tusei şi al inflamaţiilor bronşice. Datorită conţinutului bogat în glycirizină (un amestec de săruri de potasiu şi calciu al acidului glicyrizic), rădăcina de lemn dulce are acţiuni expectorante şi antiinflamatoare şi este folosit chiar şi în tratamentul tuberculozei.

Ceaiuri pentru sănătatea plămânilor - ceai de Iarbă Mare

Ceaiul de iarbă mare are ca recomandare majoră ca şi calmant în tuse. Prezenţa alantolactonelor şi a uleiului esenţial imprimă rădăcinilor proprietatea de-a modifica secreţiile bronşice şi au acţiune bacteriostatică, în special asupra bacilului Kock şi proprietăţi antihelmintice.

Ceaiuri pentru sănătatea plămânilor - ceai de Lumânărică

Ceaiul de lumânărică este excelent pentru sănătatea plămânilor, datorită mucilagiilor şi saponozidelor, iar ceaiurile pe bază de lumânărică au acţiune emolientă şi expectorantă, fluidificând secreţiile bronşice, având proprietăţi sudorifice şi uşor diuretice. Se foloseşte fără probleme în stările inflamatorii ale căilor respiratorii, ca tratament simptomatic în tuse,guturai, tuse uscată, congestii ale aparatului respirator, expectorant.

Ceaiuri pentru sănătatea plămânilor - ceai de Podbal

Ceaiul de podbal este bun pentru sănătatea plămânilor, mai ales în afecţiuni pulmonare cronice, în emfizemul pulmonar cronic, în silicoză şi astmul bronşic. Este foarte bun curăţător în excesul de mucus din plămâni şi bronhii.

Ceaiuri pentru sănătatea plămânilor - ceai de Busuioc

Ceaiul de busuioc este foarte bun pentru sănătatea plămânilor, datorită compoziţiei foarte bogate a uleiului volatil pe care îl conţine se recomandă în tulburări ale căilor respiratorii. În uzul intern are acţiuni antiseptice, antispatice şi este un puternic dezinfectant al căilor respiratorii şi un stimulent al secreţiilor bronşice, bun expectorant.

În tratarea bronşitelor sau tuselor din răceli şi gripe mai poţi bea următoarele ceaiuri: ceai de iederă (spasme bronşice), ceai de ienupăr, ceai de isop (guturai şi gripe), ceai de măghiran, ceai de nalbă mare (inflamaţiile mucoaselor căilor respiratorii) şi ceai de frunze de castan.