Ceaiuri pentru picioare umflate şi dureroase

1 2 jpg jpeg

Deşi picioarele umflate sunt o problemă întâlnită mai des în timpul sarcinii, simptomele se pot înrăutăţi şi dacă nu eşti însărcinată. Poţi să ai picioare şi glezne mai umflate din cauza temperaturilor ridicate, a circulaţiei deficitare a sângelui şi a excesului de mâncare procesată, sărată sau picantă.

Puteţi încerca să consumaţi ceaiuri pentru combaterea picioarelor umflate şi dureroase

Ceaiurile pentru picioare umflate şi dureroase recomandate sunt cele care au în compoziţie măceşe, mesteacăn, coada-calului, sânziene galbene, iederă, ghimpe, ginkgo biloba, păpădie, urzică, viţă-de-vie roşie, afine, extract din sâmburi de struguri, cu rol de ameliorare a micro circulaţiei periferice şi cu efect capilaro-protector.

Măceşul este unul dintre ceaiurile pe care le poţi bea dacă ai picioarele umflate. Se pot bea zilnic câte două căni de ceai. De asemenea, se recomandă infuzia sau tinctura de sulfină galbenă, cu proprietăţi antiinflamatoare, diuretice şi de fluidizare a sângelui. Se beau câte două căni de ceai pe zi sau câte zece picături de tinctură de trei ori pe zi, diluate în 50 ml de apă.

O altă plantă miraculoasă pentru retenţia de apă este păpădia. Nu este doar un bun diuretic, ci ajută şi la eliminarea depozitelor de apă din ţesuturi. Se recomandă 2-3 căni de infuzie de păpădie pe zi.

Coada-calului, printre ceaiurile recomandate pentru picioare umflate şi dureroase

Şi ceaiul de coada-calului este indicat să-l consumi dacă ai picioarele umflate şi dureroase. Ceaiul se prepară astfel: o linguriţă cu vârf de coada calului se lasă un minut într-o cană cu apă clocotită, după care se strecoară. Raţia zilnică optimă sunt două ceşti de ceai.

Mai poţi lua şi alte măsuri pe care le poţi lua atunci când ai picioarele umflate şi dureroase. În primul rând, trebuie să eviţi să stai mult timp în picioare, mai ales în căldură. Pe de altă parte, dacă desfăşori o muncă de birou, fă pauză la fiecare oră de stat pe scaun pentru a te dezmorţi preţ de zece minute.

De asemenea, când stai pe scaun, ai grijă să nu-ţi opreşti fluxul sangvin lăsând marginea scaunului să intre în coapse şi evită poziţia picior peste picior. În plus, este recomandat să bei câte un pahar de apă la fiecare oră, pentru a preveni retenţia de lichide. Stai, de câte ori se iveşte ocazia, cu picioarele ridicate deasupra nivelului bazinului, pentru a favoriza întoarcerea venoasă. Evită să porţi pantaloni sau ciorapi strâmţi, care împiedică irigarea corectă.

Desigur că niciuna dintre aceste metode nu va funcţiona dacă duci o viaţă sedentara sau mănânci nesănătos.