Ceaiuri pentru concentrare

1 2 jpg jpeg

Uneori, capacitatea de concentrare se diminueaz─â ├«n perioadele de stres ale vie┼úii, atunci c├ónd lucr─âm la ceva solicitant, ├«nv─â┼ú─âm pentru un examen sau atunci c├ónd se acumuleaz─â prea mult─â oboseal─â ┼či sim┼úim c─â nu ne mai putem aduna g├óndurile. ├Äns─â, natura de┼úine substan┼úe secrete care ajut─â memoria ┼či puterea de concentrare s─â r─âm├ón─â ÔÇ×├«n form─âÔÇť. Iat─â, a┼čadar, c├óteva ceaiuri recomandate!

Ceaiuri pentru concentrare: ginko biloba

Frunzele de ginkgo biloba sunt recomandate celor care sufer─â de pierderi de memorie din cauza v├órstei ├«naintate sau celor cu tulbur─âri de memorie de scurt─â durat─â. Aceast─â plant─â stimuleaz─â oxigenarea creierului ┼či, deci, activitatea celular─â cerebral─â. Se folose┼čte sub form─â de infuzie (o can─â de ceai pe zi, dintr-unul sau dou─â plicuri la o cea┼čc─â) sau sub form─â de tinctur─â (c├óte 30-40 de pic─âturi de trei-cinci ori pe zi, cu 30 de minute ├«nainte de mas─â).

Ceaiuri pentru concentrare: salvia

Studii efectuate la Centrul de Cercetare a Plantelor Medicinale din Newcastle au ar─âtat c─â uleiul de salvie inhib─â activitatea anumitor acizi r─âspunz─âtori de pierderile de memorie.

Salvia m─âre┼čte ┼či capacitatea de concentrare ┼či ├«nl─âtur─â oboseala mental─â. Ea poate fi utilizat─â fie sub form─â de mirodenie ├«n m├óncare, fie sub form─â de infuzie.

Ceaiul de salvie se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită, care se lasă la infuzat cinci minute. Zilnic se beau câte două căni de ceai.

Ceaiuri pentru concentrare: ceai verde

Bogat ├«n antioxidan┼úi, ceaiul verde diminueaz─â nivelul proteinelor care duc laapari┼úia pl─âcilor arteriale (r─âspunz─âtoare pentru pierderile de memorie ┼či pentru distrugerea celulelor asociate cu Alzheimer). Dou─â c─âni de ceai verde pe zi (un plic de ceai la o can─â cu ap─â) ├«mbun─ât─â┼úesc memoria ┼či concentrarea.

Ceaiuri pentru concentrare: ment─â

Menta stimuleaz─â func┼úiile cerebrale ┼či, ├«n plus, ├«nl─âtur─â durerile de cap. Sub form─â de ceai, se beau trei ce┼čti zilnic de infuzie din cinci grame de plant─â la 250 ml de ap─â.

Ceaiuri pentru concentrare: chimen

Chimenul stimuleaz─â g├óndirea creativ─â. Be┼úi constant ceai de chimen preparat din 2 linguri┼úe de semin┼úe zdrobite ┼či op─ârite ├«ntr-o can─â cu ap─â fiart─â.

Ceaiuri pentru concentrare: ment─â

Aromele unor plante ne asigur─â mai mult─â energie dec├ót b─âuturile calorice sau batoanele proteice. Aroma uleiurilor extrase din plante stimuleaz─â func┼úiile organismului. Aceasta este concluzia speciali┼čtilor de la Universitatea West Virginia Wheeling Jesuit care au confirmat beneficiile mentei. Participan┼úilor la o cercetare li s-a dat s─â miroas─â frunze de ment─â. Aroma plantei a avut efecte imediate at├ót asupra performan┼úelor atletice ale celor care f─âceau jogging ├«n mod normal, c├ót ┼či asupra capacit─â┼úii de concentrare ale persoanelor care aveau preocup─âri intelectuale sau efectuau munci administrative. Deoarece aroma mentei influen┼úeaz─â starea de spirit ┼či cre┼čte puterea de concentrare, ├«naintea unei ac┼úiuni importante, pentru a v─â rec─âp─âta energia, trebuie s─â ave┼úi la ├«ndem├ón─â fie o pungu┼ú─â cu frunze de ment─â, fie bomboane cu arom─â de ment─â.