Ceaiuri din plante pentru dureri în gât

1 2 jpg jpeg

Gâtul iritat poate fi consecinţa unei infecţii virale, a deshidratării, utilizării excessive a vocii sau poate fi un simptom prematur care anunţă apariţia altor boli infecţioase.

Durerile în gât sunt incomode şi frecvent întâlnite, dar de obicei au o semnificaţie clinică minoră.

Ceaiul de muşeţel reduce inflamaţiile

Ceaiul de muşeţel se recomandă în inflamaţiile şi iritaţiile tractului respirator . Datorită proprietăţii antiseptice, calmează durerile şi reduce inflamaţiile. De asemenea, în cazul durerilor de gât, muşeţelul se foloseşte şi sub formă de gargară. Ceaiul se prepară din 2 linguriţe flori, la o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.

Ceaiul de ghimbir te scapă de răguşeală

Ceaiul de ghimbir este un bun remediu în răceli, fiind un calmant natural pentru inflamaţiile gâtului, sinuzitei, răguşeală, febră, nas înfundat. Datorită proprietăţilor sale antitusive, antiinflamatoare şi antivirale, ghimbirul este eficient în prevenirea inflamaţiilor sistemului respirator şi poate trata cauza durerilor în gât. De asemenea, ajută la întărirea imunităţii. Se prepară din 10 g ghimbir proaspăt, la 250 ml apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute. Se îndulceşte cu miere şi se beau 2-3 căni de ceai fierbinte pe zi.

Ceaiul de cimbru ţine astmul sub control

Cimbrul se recomandă în tusea spastică, în astmul bronşic şi în durerile de gât. Datorită componentelor din uleiul volatil, planta are acţiune calmantă. Infuzia se prepară din 2 linguriţe plantă, la o cană cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi timp de o săptămână. Acest tratament este util în afecţiunile de origine bacteriană. Este contraindicat în sarcină.

Află AICI cum tratezi răcelile în timpul sarcinii!

Infuzia de hrean calmează durerile

Pentru calamarea durerilor în gât se recomandă rădăcina de hrean rasă prin răzătoare. Pentru un efect mai bun, planta se amestecată cu miere. Cantităţile de hrean şi miere trebuie să fie în proporţie de 1:1, iar dacă simptomele sunt acute este bine să se ia câte o linguriţă din acest preparat de 3-4 ori pe zi.