Ceaiuri care te pot ajuta să dormi noaptea

2 2 jpg jpeg

Dacă vei bea unul dintre aceste ceaiuri, somnul nu te va mai ocoli.

Infuzia de tei te ajută să ai un somn bun

Ceaiul de tei este recunoscut pentru efectele sale calmante. Pe de altă parte, această licoare va alunga stresul şi să te va face să te simţi mai relaxat. Astfel, vei reuşi să scapi de insomnie şi să ai parte de un somn liniştit peste noapte.

Cum se prepară?

Pune o linguriţă cu vârf cu flori de tei uscate în 250 de ml de apă clocotită, lasă câteva minute la infuzat. Apoi, adaugă o linguriţă rasă de miere. Se bea cu o jumătate de oră înainte de culcare.

Ceaiul de floarea pasiunii, un excelent somnifer natural

Specialiştii mai recomandă şi ceaiul de floarea pasiunii. Este recunoscut ca un excelent somnifer natural. O cană cu ceai de floarea pasiunii te poate ajuta să-ţi rezolvi problemele legate de tulburările cu somn. Floarea pasiunii susţine sistemul nervos, elimină stresul şi este un bun antidepresiv, recomandat şi persoanelor cu anxietate.

Prepară-ţi de trei ori pe zi o cană de ceai din 250 ml apă şi o linguriţă de plantă uscată.

Atenţie!

Ca să ofere rezultatele menţionate, ceaiul trebuie să fie băut neîndulcit.

Ceaiul de muşeţel te poate ajuta şi el să dormi

Un alt ceai care te poate ajuta să scapi de insomnie este cel de muşeţel. Muşeţelul are efect antiinflamator, antispatic, antistres şi antibacterian. În plus, o ceaşcă de ceai de muşeţel băută cu 30-45 de minute înainte de culcare te va ajuta să te relaxezi şi să ai un somn odihnitor.

Încearcă şi ceaiul de lavandă

Ceaiul de lavandă este unul dintre cele mai puternice sedative naturale. Un studiu realizat de Colegiul Keukdong din Corea arată că uleiurile esenţiale eliberate din ceaiul de lavandă ameliorează în mod semnificativ problemele de somn.

Pentru a scăpa de insomnie, prepară o infuzie din flori de lavandă. Toarnă apă fierbinte peste o linguriţă sau un plic de lavandă uscată şi lasă câteva minute la infuzat.