Ceaiuri care te ajută să-ţi păstrezi splina sănătoasă

1 2 jpg jpeg

Iată cele mai bune infuzii din plante care te pot ajuta să previi bolile splinei!

Rostopască

Infuzia de rostopască îţi poate fi un aliat de nădejde în menţinerea splinei într-o stare bună. Mai exact, trebuie să bei o dată pe zi, 150 de ml de ceai din această plantă. Jumătate de linguriţă din rostopască uscată şi bine mărunţită se pune în 150 de ml de apă clocotită. După 10 minute se strecoară. Trebuie băut imediat, nu de dimineaţă pentru seara.

Sporis

Este bine să bei şi infuzie de sporis dacă vrei să ai o splină care funcţionează normal. Ai nevoie de o linguriţă de plantă uscată şi de o cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat 10-12 minute, apoi strecoară. Ai nevoie de 3 căni de ceai pe zi.

Armurariu

Şi infuzia de armurariu este ideală în acest scop. O linguriţă de seminţe măcinate de armurariu se pun într-o cană cu apă clocotită. După 7-9 minute se strecoară. Bea câte o cană înainte de fiecare masă principală.

Gălbenele, frasin şi păpădie

Dacă vrei să-ţi păstrezi splina sănătoasă trebuie să bei, înainte de fiecare prânz şi cină, câte o ceaşcă cu o infuzie făcută din gălbenele, frunze de frasin şi păpădie. Iată cum se prepară: ai nevoie de câte o lingură din fiecare plantă menţionată şi 500 de ml de apă clocotită. Mixul de plante se pune în apa clocotită şi se lasă aşa timp de o oră şi jumătate.

Ce altceva te mai poate ajuta

Şi ţelina este grozavă pentru splină. Bea 30 de ml de suc de ţelină, de 3 ori pe zi.