Ceaiuri care te ajută să te laşi de fumat

1 2 jpg jpeg

O ţigară conţine peste două mii de substanţe chimice toxice pentru organism, care ajută în timp la dezvoltarea bolilor şi însănătoşirea mult mai lentă a organelor afectate. Partea financiară este şi ea o problemă, pe care fumătorii nu prea o mai îndură. Aşadar, poate este vremea să încerci ceva mai eficient pentru renunţarea la acest obicei nesănătos. Plasturii cu nicotină şi ţigările electronice nu fac decât să dea o nouă dependenţă, iar pentru cei care îşi doresc să scape cât mai natural de fumat, iată câteva ceaiuri care te ajută să te laşi de fumat. Foarte important în acest demers de renunţare a unei dependenţe este să conştientizezi răul pe care ţi-l face fumatul şi să îţi doreşti cu adevărat să laşi fumatul în urmă.

Ceaiuri care te ajută să te laşi de fumat – ceai de eucalipt

În trecut, alcoolismul era tratat prin inducerea unor stări fizice de rău cu ajutorul unor plante, apoi i se dădea bolnavului să bea vodcă. După acest decoct înfiorător, aceştia vomau, aveau ameţeli şi se simţeau rău. Mai scurt, îşi antrenau mintea ca următoarea dată când se gândeau la alcool să îi vină în amintire stările de rău îndurate. Astfel, pofta dispărea.

Pe acest concept psihologic merge şi renunţatul la fumat. Există plante care dau senzaţie de greaţă la aprinderea unei ţigări şi astfel creierul învaţă să nu se mai gândească la fumat, deoarece îi vine în minte senzaţia de rău.

Ceaiul din frunze de eucalipt lăsate în apă clocotită timp de o oră, la care se adaugă glicerină farmaceutică este o variantă. Se bea timp de o lună, de 5-6 ori pe zi.

Ceaiuri care te ajută să te laşi de fumat – ceaiul de cimbrişor şi valeriană

Ceaiul de cimbrişor se bea vreme îndelungată cât se poate de des, mai ales când simţi nevoia să fumezi. Provoacă senzaţia de greaţă când simţi mirosul de ţigară. Oricum, important este ca decizia de renunţare la fumat să fie foarte fermă, ceaiul doar ajută să te menţii, nu te face să nu îţi mai doreşti să fumezi.

Deşi se spune despre ceaiul de pedicuţă şi ceaiul de cornişor că sunt foarte bune pentru combaterea alcoolismul şi tabagismului cronic, nu există încă fundamentare ştiinţifică. În cazul pedicuţei nu se administrează sub nicio formă în uz intern părţile aeriene ale plantei.

Fumătorii înrăiţi care încearcă să renunţe la acest obicei, de multe ori se confruntă cu stări de depresie, de insomnie, de agitaţie şi de lipsă de poftă de viaţă. Ceaiul de valeriană acţionează asupra sistemului nervos central, cu efect sedativ şi de relaxare. Se bea de obicei seara înainte culcare pentru a relaxa în urma stressului provocat de renunţarea la fumat.

Consumul de pătrunjel în mâncare, dar şi ca ceai, 2-3 căni pe zi ajută la renunţarea la fumat, mai ales dacă ai nevoie de o îmbunătăţire la nivelul pielii. Datorită producţiei de colagen şi elastină, pielea se va întinde şi vei simţi efectele renunţării la fumat, astfel că te va ajuta psihic să nu mai vrei să recazi în dependenţă.

De asemenea, anumite plante ajută la menţinerea sănătăţii plămânilor, deci te pot ajuta să laşi şi obiceiul fumatului.