Ceaiuri care te ajută să dormi bine

1 2 jpg jpeg

Ai avut o zi agitată la muncă, ţi-e greu să te relaxezi şi să adormi? Stilul de viaţă agitat, grijile, stresul şi alimentaţia îşi pot pune amprenta asupra calităţii somnului, atât de important pentru refacerea organismului. Ei bine, o cană de

, înainte de a te băga în pat, te poate ajuta să te odihneşti pe parcursul nopţii.

Florile de muşeţel, pe cât de mici şi de parfumate, pe atât de benefice sunt pentru sănătatea noastră. Ceaiul de muşeţel este perfect seara, înainte de somn, după o zi grea şi istovitoare. Pentru a combate insomnia, stresul şi oboseala, bea o cană cu ceai de muşeţel neîndulcit la o oră după cină. Infuzia se prepară din 2 linguriţe plantă uscată la 200 ml apă clocotită.

O altă plantă frumos mirositoare, cu efect calmant şi liniştitor, este teiul. Băut seara, înainte de culcare, ceaiul de tei este relaxant, uşor sedativ, influenţează favorabil stările nervoase şi produce un somn odihnitor. Planta este eficientă şi pentru reducerea tensiunii arteriale. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de flori la 250 ml apă clocotită.

Valeriana este cunoscută ca unul dintre cele mai bune medicamente naturale cu acţiune calmantă asupra întregului sistem nervos. Planta are proprietatea de a micşora stările de excitaţie, reglează palpitaţiile inimii şi aduce un somn liniştitor.

Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de rădăcină mărunţită la un sfert de litru apă clocotită. Se bea treptat în cursul unei zile sau seara, înainte de somn. Te va ajuta să ai un somn neîntrerupt şi să dobândeşti o stare de calm.

Un alt remediu pentru insomnie şi un somn odihnitor este păducelul. Planta are însuşirea de a regla tulburările nervoase ale inimii, exercită o acţiune calmantă asupra sistemului nervos, având în acelaşi timp şi proprietatea de a scădea tensiunea arterială.

Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de flori peste care se toarnă 250 ml apă clocotită. După 15 minute, infuzia se strecoară, se îndulceşte şi se bea în cursul unei zile.