Ceaiuri care te ajută să dormi

1 2 jpg jpeg

În fiecare seară trăieşti acelaşi scenariu: te pui în pat să dormi, orele trec, dar ţie nu-ţi este somn deloc. Ai încercat deja metoda cu număratul oilor şi tot nu a venit Moş Ene pe la gene.

Ai trecut la varianta în care îţi imaginezi că trăieşti momente care te fac să zâmbeşti, dar senzaţia de somn tot nu începe să-şi facă simţită pretenţa. Atunci ar fi cazul să treci la următorul pas. Iată câteva ceaiuri care te ajută să dormi.

Ceaiuri care te ajută să dormi: cel de Floarea Pasiunii şi cel de Valeriană

Din Floarea Pasiunii se poate face unul dintre excelentele ceaiuri care te ajută să dormi. Ceaiul de Floarea Paiunii îţi relaxează organismul şi te scapă de insomnii. Din această plantă se poate obţine un ceai cu efect calmant, relaxat, ce poate fi băut atât pe parcursul zilei, cât şi seara, înainte de culcare, pentru un somn liniştit.

Ceaiul se face din frunze sau flori uscate. Se pun 4 linguriţe într-o cană (de 200 de ml) cu apă fierbinte. Se acoperă recipientul şi se lasă aşa în jur de 7 minute. Apoi se poate bea. Este recomandat să se bea în fiecare seara câte o cană, timp de trei săptămâni.

Şi infuzia preparată din valeriană se regăseşte printre ceaiurile care te ajută să dormi. Numeroase teste clinice, făcute pe pacienţi de toate vârstele şi care sufereau de diferite tipuri de tulburări de somn, au dovedit eficienţa valerianei ca sedativ şi somnifer.

Administrarea ceaiului de valeriană înlătură dificultatea în a adormi, micşorează semnificativ procentul de treziri nocturne, favorizează apariţia fazei de somn profund fără vise.

Şi ceaiul de muşeţel se regăseşte printre ceaiurile care te ajută să dormi

Ceaiul de muşeţel este şi el printre licorile care te ajută să dormi, fiind un sedativ natural. Aşa că, dacă ai probleme cu somnul poţi să bei, în fiecare seară, câte o cană cu ceai de muşetel.

De asemenea, şi din sunătoare se face unul dintre ceaiurile care te ajută să dormi. Iată ce trebuie să faci: într-o cană cu apă fierbinte adaugă două linguri de sunătoare. Lasă 10 minute, apoi strecoară ceaiul. Pune o linguriţă de miere în el şi e gata pentru băut. Imediat ce l-ai concumat, stinge lumina şi televizorul ori calculatorul. Cu siguranţă, vei avea parte de un somn bun.