Ceaiuri care nu se combină cu medicamente, lapte şi lămâi

1 2 jpg jpeg

Trăim într-o epocă în care se simte din ce în ce mai mult nevoia de a ne întoarce la natură, invazia medicamentelor în viaţa noastră a devenit foarte apăsătoare. Oamenii tind să recurgă din nou la grădina Domnului, căci pentru fiecare afecţiune există o plantă. Ceaiurile sunt medicamente naturale incredibil de benefice, dar atunci când nu se combină cu alte substanţe şi când sunt consumate în condiţii bune.

Ceaiuri care nu se combină cu medicamente

Este bine să ştiţi că în tratarea diverselor boli cu medicamente este indicat să nu folosiţi şi ceaiuri care nu se combină cu acestea, din cauza efectele nedorite care pot apărea. Ceaiul negru nu se combină cu medicamente anti anemie, fiind cunoscut ca un ceai foarte bun în diete, el ajută la reglarea tranzitului intestinal şi în digestie. Substanţele pe care le conţine acest ceai scade absorbţia fierului la nivelul intestinelor şi poate să fie o combinaţie periculoasă. Ceaiul verde nu se combină cu medicamente pentru inimă sau anticoncepţionale. Efectele acestui ceai sunt incredibile, recunoscute în toată lumea ca fiind excelente pentru menţinerea echilibrului organismului, datorită efectele antioxidante şi curative. Cu toate acestea nu este indicat să se combine cu medicamente pentru afecţiuni ca insuficienţă cardiacă sau cardiopatie ischemică. Unele pilule contraceptive în combinaţie cu ceaiul verde pot avea efecte nedorite, deci este bine dacă urmaţi un tratament cu aceste pilule să întrebaţi un medic dacă se poate combina cu ceaiul verde. Ceaiul de sunătoare nu trebuie să lipsească din nicio casă, ajută la liniştire în urma stresului de zi cu zi, este foarte bun chiar pentru anxietate, dar atunci când sunteţi răciţi nu este bine să beţi ceai de sunătoare. De asemenea în combinaţie cu medicamentele pentru tratarea hipertensiunii nu este indicat, deoarece poate provoca îngustarea vaselor de sânge. Iar în tratamentul de ulcer este bine să evitaţi ceaiul de sunătoare, pentru că anulează efectele medicamentelor pentru ameliorarea durerilor. Ceaiul de echinaceea nu se combină în tratamentul pentru boli autoimune, în special diabet tip I, deci pentru răceală sau gripă puteţi folosi ceai de măceşe sau cătină, mai degrabă decât ceaiul sau pilulele care conţin echinaceea. Ceaiul de păducel nu se combină cu medicamentele anti coagulare. Este bun în tratamentul afecţiunilor cardiovasculare, dar nu vă trataţi cu ceai de păducel dacă luaţi pilule anti coagulare.

Ceaiuri care nu se combină cu lapte

Se ştie de eficienţa ceaiului negru în tratarea bolilor asociate cu inima. Anumite studii au demonstrat că femei şi bărbaţi din Olanda şi Statele Unite ale Americii, în urma consumului de ceai negru au avut efecte de ameliorare a bolilor de inimă. Acest lucru nu s-a întâmplat însă şi în Marea Britanie, unde ceaiul negru se combină cu laptele.

Alte studii au arătat că laptele reduce potenţialul antioxidant al ceaiurilor, bineînţeles, în funcţie de grăsimea laptelui şi a cantităţii laptelui în ceai. Un studiu din Germania a demonstrat că laptele din ceaiul negru distruge capacitatea de a proteja împotriva bolilor de inimă. De asemenea, consumul de ceai negru ajută semnificativ la relaxarea arterelor şi păstrarea presiunii de sânge cât mai regulat.

Cu siguranţă, nu este valabil pentru toate ceaiurile, dar cel mai bine este să folosiţi lapte de soia în ceai, aşa veţi ştii sigur că ceaiul va avea efectele benefice aşteptate.

Ceaiurile nu se combină cu lămâie

Se pare că ceaiurile nu ar trebui băute cu lămâie. De ce? Ceaiurile conţin aluminiu şi adăugând lămâie, care conţine acid citric, favorizează absorbţia de mai mult aluminiu în organism.

De ce este bine să vă feriţi să ingeraţi aluminiu în cantităţi mari? Aluminiul ajută la eliberarea unor cantităţi mari de fier din organism, ajută la scăderea drastică a lipidelor, în combinaţie cu fluorul devine neurotoxină, aluminiul este asociat cu boli ca Parkinson sau Alzheimer şi epuizează lipidele din creier.

Ca o concluzie, ceaiurile pot fi extrem de benefice organismului, dar aveţi grijă cum şi cu ce le combinaţi ca să nu aveţi alte efecte decât unele pozitive.