Ceaiuri care nu pătează dinţii

1 2 jpg jpeg

Există alimente şi ceaiuri care nu au efecte neplăcute asupra danturii, pe care poţi să le consumi cu regularitate, fără să te temi că îţi vor păta dinţii.

Ceaiuri care nu pătează dinţii: ceaiul verde

Unul dintre ceaiurile care nu colorează dinţii este cel verde. Potrivit unui studiu realizat în 2009 ceaiul verde nu doar că nu duce la îngălbenirea danturii, dar este recomandat şi pentru că te ajută să îţi menţii o dantură sănătoasă.

Ceaiul verde întăreşte smaţul dinţilor şi previne apariţia cariilor. Totodată, ceaiul verde previne bolile gingivale. Îl poţi bea de două-trei ori pe zi.

Ceaiul de muşeţel

Un alt ceai care nu pătează dinţii este cel de muşeţel. Acesta are şi efecte antiinflamatoare, de aceea este util şi dacă suferi de infecţii dentare. Îţi poţi clăti gua cu ceai de muşeţel.

Ceaiul de muşeţel este util pentru prevenirea şi tratarea mai multor afecţiuni, precum ulcerul, sinuzita, insomnia. Este util şi în cazul persoanelor care suferă de balonare.

Ceaiuri care nu pătează dinţii: ceaiul de salvie

Ceaiul de salvie este o altă licoare cu efecte terapeutice pe care o poţi bea fără să te temi că îngălbeneşte dantura. Salvia are proprietăţi astringente şi antiseptice. Frunzele acestei plante conţin uleiuri volatile, polifenoli şi răşini.

Ceaiul de salvie, care se prepară dintr-o lingură de plantă uscată peste care torni o cană cu apă fierbinte, este util în caz de balonări, crampe stomacale, dar şi persoanelor care suferă de diabet. Poţi bea două-trei căni de ceai de salvie zilnic.