Ceaiuri care îţi susţin imunitatea

1 2 jpg jpeg

Cunoscut fiind celebrul ceai de la ora 5, acesta a devenit o băutură foarte apreciată de toate popoarele. Prezent în toate magazinele, cu o gamă variată de arome, ceaiul astăzi reprezintă nu un moment de răsfăţ ca pe timpuri, ci o modalitate de a ajuta organismul să scape de surplusul de kilograme.

Ceaiul verde în cultura chinezească

2 jpg jpeg

Ceaiul verde este recunoscut pentru calităţile sale, în special pentru că este o sursă bună de antioxidanţi.

Ceaiul verde are două modalităţi de preparare, una fiind cea de uscare a frunzelor în tigaie şi apoi adaugată apă clocotită peste ele şi a doua şi cea mai des folosită, infuzia clasică.

Astfel, indiferent de metoda de preparare, îţi va fi de mare ajutor în arderea caloriilor, ajutându-te totodată să ai parte de o îmbunătăţire atât din punct de vedere psihic cât şi fizic.

Consumat cu regularitate te va ajuta să previi apariţia unui accident vascular cerebral, poţi chiar să înlocuieşti cafeaua cu o cană de ceai verde. Efectele minunate ale acestei licori nu vor întârzia să apară.

Află ce legătură există între ceaiul verde şi cordul tău AICI

Ceaiul negru te ţine departe de boli

Studiile de specialitate făcute pe baza acestor tipuri de ceai au scos în evidenţă faptul că ceaiul negru dacă este consumat cu regularitate poate ajuta la reducerea riscului de dezvoltare a tumorilor, în special la nivelul colonului.

De asemenea, îţi este de folos pentru a combate infecţiile virale şi pentru a-ţi consolida imunitatea. Şi acest tip de ceai te ajută să elimini toxinele din organism într-o manieră destul de uşoară şi rapidă, oferindu-ţi totodată şi o stare de bine, eliminând oboseala.

Ceaiul alb, aliatul siluetei tale

Dacă vrei un ceai care să te ajute să slăbeşti frumos, armonios şi care în acelaşi timp să te ajute să îţi întăreşti organismul cu doza de antioxidanţi oferită, atunci optează pentru ceaiul alb.

Deşi ceaiul verde se bucură de cea mai mare popularitate, ceaiul alb te ajută să ai parte d eo piele frumoasă, sănătoasă, un organism detoxifiat şi un corp mai suplu cu doar 2-3 căni din acest ceai în fiecare zi.

Având o cantitate triplă de aatioxidanţi faţă de ceaiul verde, ceaiul alb ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, ajută la regenerarea ficatului, reduce nivelul de colesterol din sânge şi încetineşte activitatea substanţelor care contribuie la limitarea colagenului şi elastinei. Deci putem spune că previne şi îmbătrânirea prematură.