Ceaiuri care îţi dau energie

2 jpg jpeg

Exist─â numeroase plante care redau energia ┼či te pun pe picioare dup─â o perioad─â de oboseal─â sau stres. Ceaiurile ┼či produsele pe baz─â de plante medicinale care dau energie trebuie ├«nso┼úite de o diet─â mai atent─â ┼či de o dezintoxicare general─â, pentru un efect c├ót mai rapid ┼či eficient.

Pentru cei care doresc s─â renun┼úe la cafea ┼či s─â o ├«nlocuiasc─â cu alte b─âuturi care dau energie, iat─â c├óteva ceaiuri ┼či preparate care ├«┼úi dau energie.

Ceaiuri care i┼úi dau energie ÔÇô ceaiuri din tradi┼úia chinezeasc─â, Ginkgo biloba

Studii clinice recente pe una dintre cele mai cunoscute plante din medicina tradi┼úional─â chinezeasc─â, Ginkgo biloba, au demonstrat c─â o doz─â zilnic─â de extracte preparate din frunzele acestei plante ├«n cantitate de 120-240 mg ├«mbun─ât─â┼úe┼čte simptomele asociate de insuficien┼úa cerebral─â, precum pierderea memoriei ┼či st─ârile depresive. Mai mult, alte studii au ajuns la concluzia c─â dozele zilnice de 150 mg luate 12 s─âpt─âm├óni la r├ónd ├«nt├órzie dezvoltarea demen┼úei senile, fiind foarte utile ├«n prevenirea ┼či combaterea stadiului incipient al bolii Alzheimer.

Un ceai din aceast─â plant─â minune este un tonic extraordinar ┼či are ┼či efecte precum: ameliorarea circula┼úiei cerebrale, prevenirea cefaleei, ameliorarea circula┼úiei periferice, antivaricos, tonic venos, antiedemic. Se recomand─â inclusiv ├«n deficien┼úele de memorie, tulbur─ârile de concentrare, st─ârile depresive, cefalee, emo┼úii puternice. Este foarte folosit pentru perioadele de oboseal─â, stres, depresie ┼či este unul dintre cele mai bune ceaiuri care ├«┼úi dau energie ┼či te ajut─â s─â ├«┼úi re├«mprosp─âtezi organismul. Persoanele de v├órsta a doua ┼či a treia ar trebui s─â foloseasc─â zilnic ceai sau produse naturale pe baz─â de ginkgo biloba, nu s─â ┼úin─â doar cure cu aceast─â plant─â.

Ceaiuri care i┼úi dau energie ÔÇô cel mai bun energizant natural, ceaiul de Ginseng

Un alt ceai care se ├«ncadreaz─â la ceaiuri care ├«┼úi dau energie ┼či care este cunoscut de peste 2000 de ani ca ÔÇťregele plantelor medicinaleÔÇŁ ├«n medicina tradi┼úional─â chinezeasc─â, este ginsengul. Este cel mai bun tonic general pentru organismul uman, at├óta vreme c├ót este consumat ├«n doze mici, zilnic, pe perioade lungi de timp, pentru eficien┼ú─â mare. Sfera recomand─ârilor ceaiului ┼či preparatelor pe baz─â de ginseng este foarte vast─â: stimularea capacit─â┼úii fizice ┼či mentale, stimularea capacit─â┼úii organismului de adaptare la condi┼úii defavorabile de mediu, ├«n perioadele de suprasolicitare ┼či reac┼úii adverse exogene. Fiind un tonic excelent, energetic ┼či stimulent al activit─â┼úii cognitive, este recomandat, ├«n special, celor care depun activitate mental─â intens─â, dar ┼či sportivilor de performan┼ú─â sau a celor care practic─â sporturi extreme.

Ceaiul de ginseng este un foarte bun aliat ├«n curele de sl─âbire sau cele de dezintoxicare de alcool sau droguri., av├ónd puternic─â ac┼úiune antitoxic─â ┼či protectiv─â. De asemenea, ├«nt├órzie procesul de ├«mb─âtr├ónire a celulelor neuronale, caracteristice v├órstei ├«naintate. Foarte important este faptul c─â dup─â consumul de ceai de ginseng se renun┼ú─â timp de 2 ore, cel pu┼úin, la consumul de cafea, alte ceaiuri, soia ┼či napi, deoarece acestea ├«i anuleaz─â efectele.

Ceaiuri care i┼úi dau energie ÔÇô ceaiuri pentru energie ┼či vitalitate, busuiocul ┼či scoru┼čul de munte

Ceaiul de busuioc este la fel de recomandat ├«n perioadele de oboseal─â, pentru redarea energiei ┼či pentru st─ârile depresive. ├Än plus, este un bun stimulant al sistemului imunitar, fiind folosit ┼či ├«n r─âceli, gripe, otite, guturai. ├Än afec┼úiunile sistemului nervos se recomand─â ├«n anxietate, fric─â, oboseal─â, insomnii, migrene, tensiune nervoas─â.

Un alt ceai cu efecte excelente pentru organism este ceaiul de scoru┼č de munte, care m─âre┼čte capacitatea de ap─ârare a organismului, prevenind bolile infec┼úioase ┼či bacteriile. De asemenea, reduce nivelul colesterolului ├«n s├ónge, diminueaz─â oboseala, fortific─â sistemul nervos, m─âre┼čte acuitatea vizual─â, spore┼čte rezisten┼úa fizic─â ┼či ├«nt├órzie procesul de ├«mb─âtr├ónire. Se beau 2-3 c─âni pe zi din fructe uscate, pe o perioad─â mai lung─â de timp.