Ceaiuri care îngraşă

1 2 jpg jpeg

Acestea cresc apetitul, de aceea trebuie consumate în special înaintea meselor. Trebuie să iei puţin cinci mese pe zi: trei principale şi două gustări, dar ai nevoie şi de doi litri de apă zilnic. Este indicat să faci înot şi exerciţii pentru muşchi, dar evită alergatul.

Ceaiuri care îngraşă: păpădie

Una dintre plantele care îţi creşte pofta de mâncare este păpădia, remediu medicinal valoroas de la care se folosesc, în special, frunzele şi rădăcina.

Ele conţin vitaminele A, B, C şi D, săruri minerale şi flavonoizi. Ceaiul de păpădie se obţine dintr-o linguriţă de plantă uscată, peste care torni 200 ml de apă fierbinte. Bei jumătate de cană, înainte cu 30 de minute de mesele principale.

Ceaiuri care îngraşă: coada-şoricelului

Un alt ceai care creşte apetitul alimentar este cel de coada-şoricelului. Peste o linguriţă de plantă mărunţită, adaugi 200 ml de apă fierbinte.

Bei ceaiul de două ori pe zi. Îl îndulceşti fie cu zahăr, fie cu o linguriţă de miere de albine. Nu este recomandat femeilor însărcinate şi nici celor care alăptează.

Ceaiuri care îngraşă: obligeană

Această plantă medicinală este una dintre cele mai eficiente în tratarea afecţiunilor digestive, care pot fi răspunzătoare pentru pierderea de kilograme.

De asemenea, este şi un stimulent al poftei de mâncare. Peste o lingură de rădăcină măcinată torni o cană cu apă fierbinte. Laşi să se răcească, după care bei cu jumătate de oră înainte de masă.

Ceaiuri care îngraşă: angelică

Angelica are un conţinut ridicat de uleiuri volatile, fiind un tonic excelent pentru organism. Totodată, are capacitatea de a stimula pofta de mâncare.

Este utilă şi în tratarea afecţiunilor gastrice care te pot împiedica să câştigi în greutate. Cel mai indicat este să faci un ceai din rădăcină de angelică. Remediul se administrează de două ori pe zi.