Ceaiuri care curăţă colonul

2 jpg jpeg

Deşi la prima vedere par afecţiuni comune, constipaţia şi gazele stomacale frecvente nu sunt normale, astfel că sindromul colonului iritabil sau colitele afectează din ce în ce mai mulţi oameni.

Drept urmare, un colon nesănătos nu va face decât să reabsoarbă toxinele în organism şi să provoace o serie de afecţiuni precum constipaţie, crampe abdominale, scaune cu sânge, hemoroizi, diaree, deshidratare, oboseală, stări de greaţă, depresie, iritabilitate, dureri de cap, o respiraţie urât mirositoare, un miros corporal neplăcut şi un aspect palid al pielii.

Ceaiuri care curăţă colonul: de mentă

Menta are efect curativ asupra sistemului digestiv - ameliorează sindromul colonului iritabil (spasmele intestinale), înlătură durerile abdominale şi reduce gazele intestinale.

Ceaiul de anason ajuta la curatarea colonului - Infuzia de anason calmează durerile de stomac şi ameliorează simptomele de gaze şi balonarea. Anasonul are, de asemenea, efecte antispastice şi ajută la calmarea durerilor în cazul în care suferi de sindromul colonului oritabil.

Ceaiul de anason acţionează ca un laxativ, fiind un bun remediu pentru persoanele care suferă de constipaţie.

Ceaiul de de fenicul - Ceaiul de fenicul are calităţi antispastice, creşte motilitatea intestinală (mişcarea pereţilor intestinali) şi are efecte laxative uşoare, fiind excelent pentru menţinerea sănătăţii colonului.

Ceaiuri care curăţă colonul: de muşeţel

Muşeţelul, această super-plantă extrem de versatilă, reduce inflamaţiile şi gazele intestinale, are efect antibacterian, antispastic şi înlătură anxietatea.

Ceaiul de muşeţel este, de altfel, un remediu extraordinar atunci când vine vorba de detoxifizare.

Ceaiul de rozmarin - Ficatul joacă un rol foarte important pentru organism, deoarece filtrează toxinele şi contribuie la eliminarea lor din organism. O acumulare prea mare de toxine, grăsimi şi alte substanţe nocive în corp poate duce la apariţia afecţiunilor hepatice, deoarece ficatul este suprasolicitat.

Ceaiul de rozmarin are capacitatea de a preveni afecţiunile hepatice deoarece are un efect detoxifiant şi purificator. În plus, calmează tulburările gastrice, îmbunătăţeste digestia şi revitalizează corpul.

Ceaiurie de cuişoare şi ghimbir sunt foarte bune pentru curatarea colonului - Din bătrâni se spune că una dintre cele mai eficiente reţete pentru curăţarea colonului este ceaiul de cuişoare şi de ghimbir. Reţeta este extrem de simplă: se fierb două cuişoare şi puţin ghimbir zdrobit în 200 ml apă. După ce a fiert se lasă la răcit, se îndulceşte cu puţină miere şi se consumă.

Ceaiuri care curăţă colonul: ceaiul alb

Un studiu din 2003, realizat de Oregon State University, a evidenţiat că ceaiul alb are un potenţial foarte ridicat de a trata cancerul de colon la cobai.

În plus, ceaiul alb este cel mai sănătos dintre ceaiuri şi conţine de trei ori mai mulţi antioxindanţi decât cel verde, fiind un detoxifiant de excepţie.