Ceaiuri care calmează nervii

1 2 jpg jpeg

Ceaiuri care calmeaza nervii - Ceai din flori de salcâm

Dacă te confrunţi cu stări de nervozitate, o cană cu ceai din flori de salcâm îţi va fi de ajutor. Fierbi 200 ml de apă, în care pui o lingură de flori uscate. Se beau două-trei căni pe zi. Ajută în cazul stărilor nervoase. Este util şi în caz de stres, migrene sau de depresie.

Ceai de sunătoare calmeaza nervii

O plantă cu puternice proprietăţi calmante este sunătoarea. Bei câte două-trei căni cu ceai zilnic, până la dispariţia stărilor de nervozitate.

Ca să prepari ceaiul, fierbi două linguri de flori uscate, la 200 ml de apă şi o bei neîndulcită, câte două-trei căni pe zi. Este indicat şi în nsomnii şi stări de depresie.

Ceai de păducel

Un alt ceai la care poţi apela pentru a te linişti este cel de păducel. Ai nevoie de o linguriţă de plantă la o cană cu apă fierbinte. Este un bun calmant, mai ales în stări de nervozitate excesivă. La fel de eficient este şi dacă ai probleme cu somnul

Ceaiuri care calmeaza nervii - Ceai de passiflora

Un puternic calmant natural este passiflora. Bei o cană seara, înainte de culacare, căci te ajută să ai un somn liniştit. Passiflora este o plantă care reduce stările de anxietate, acţionând direct asupra sistemului nervos.

Ceai de tei te linisteste

Florile de tei sunt unele dintre cele mai cunoscute remedii contra stărilor de anxietate şi nervi. Prepari ceaiul din câteva flori uscate, peste care adaugi 200 ml de apă. Laşi la infuzat 10 minute. Poţi bea două-trei căni, zilnic.