Ceaiuri care alungă stresul şi liniştesc

2 jpg jpeg

Farmacia naturii ne pune la dispoziţie următoarele plante cu efecte dovedite antistres: roiniţa, valeriana, talpa-gâştei, hameiul, păducelul sau teiul.

Angelica - Una dintre plantele cu proprietăţi calmante este angelica. Remediile te ajută să îţi limpezeşti gândurile şi să te poţi concentra mai bine. Este recomandată şi celor care se confruntă cu stări depresive.

Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă mărunţită, la 250 de ml de apă fierbinte. Laşi la infuzat un sfert de oră, după care îl bei cu înghiţituri mici.

Rozmarin - Un leac important care combate stările de anxietate preovocate de perioadele stresante sau de anumite probleme şi temeri este rozmarinul. Acesta este înzestrat cu propretăţi calmante.

Peste două linguriţe de plantă mărunţită torni o cană cu apă fierbinte. După primul clocot, iei de pe aragaz şi laşi la infuzat, 10 minute. Bei remediul de două ori pe zi, până la dispariţia simtomelor.

Teiul - Un alt remediu la care poţi apela este ceaiul de tei. Cunoscut de pe vremea bunicilor pentru puternicele sale efecte de calmare, este uşor de preparat şi dă repede rezultate.

Pui la fiert câteva flori de tei uscate, în 300 ml de apă. Laşi să dea de câteva ori în clocot, apoi îl iei de pe foc. Îl bei călduţ. Este eficient şi împotriva insomniilor, de aceea îl poţi bea seara, înainte de culcare.

Roiniţa - ajută la îmbunătăţirea stării de spirit, are efect sedativ şi antidepresiv şi constituie o sursă naturală de vitamina C.

Valeriana - este renumită pentru proprietatea de a relaxa sistemul nervos central, ajută la o adormire rapidă şi la un somn profund în timpul nopţii.

Talpa-gâştei - susţine activitatea sistemului nervos, stabilizează emoţiile reducând neliniştea, teama, nervozitatea, are acţiune analgezică şi antispasmolitică.

Păducelul - contribuie la scăderea tensiunii arteriale şi a palpitaţiilor, protejează sistemul cardiovascular în situaţii de stres, este dovedit ca tonic cardiac, susţine circulaţia sangvină la nivelul creierului.

Hameiul - ajută la dobândirea unui somn odihnitor, are acţiune calmantă, analgezică şi constituie o bună sursă de vitamine din grupul B şi E.