Ceaiuri care ajută la slăbit. VIDEO

1 2 jpg jpeg

Ceaiuri care ajută la slăbit: ceaiul verde

Una dintre cele mai indicate plante pentru a slăbi, ceaiul verde accelerează metabolismul bazal, ajutând la arderea caloriilor. Virtuţile benefice sunt puse pe seama taninurilor, care împiedică asimilarea grăsimilor. De asemenea, ceaiul verde te ajută să ai abdomenul plat, întrucât catehinele conţinute de acest ceai opresc acumularea depozitelor adipoase la acest nivel.

Pentru controlul greutăţii, consumă zilnic ceai verde obţinut dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă, lăsat la infuzat 10 minute. Se consumă 2 căni pe zi, nu mai târziu de ora 18.00.

Ceaiuri care ajută la slăbit: guarana

Plantă bogată în cafeină, guarana ajută la reducerea senzaţiei de foame, are o uşoară acţiune diuretică şi previne asimilarea grăsimilor, calităţi care o recomandă în cura de slăbire. În plus, planta previne stările de oboseală care însoţesc adesea dietele.

Poţi consuma guarana sub formă de de ceai, pudră sau capsule. Având un conţinut mare de cafeină, guarana nu trebuie consumată în a doua parte a zilei.

Ceaiuri care ajută la slăbit: păpădia

Plină de virtuţi vindecătoare, păpădia ajută şi la slăbit, întrucât previne retenţia de apă în ţesuturi şi are acţiune laxativă şi diuretică. În cura de slăbire este indicată tinctura de păpădie, pentru prepararea căreia se utilizează planta întreagă (rădăcina, tulpina, frunzele, florile).

Se pun 10 g de plantă în 100 ml de alcool de 50° într-un vas de sticlă acoperit şi se lasă la întuneric timp de 14 zile. Se iau 30 de picături de două ori pe zi (prânz şi seara). Ceaiuri care ajută la slăbit: vulturica Această plantă este bogată în flavonoide şi are acţiune diuretică. De aceea, planta ajută la eliminarea apei reţinute în ţesuturi, cu efecte benefice asupra siluetei. În acest scop, poţi face o infuzie din 5-10 g de plantă uscată la 1 litru de apă fiartă, lăsată la infuzat 10 minute. Consumă o cană dimineaţa şi una la prânz, timp de 15 zile. Planta nu este indicată celor cu hipotensiune.

Ceaiuri care ajută la slăbit: anghinarea

Frunzele de anghinare sunt utile dacă ai digestive lentă sau dacă suferi frecvent de balonare. Planta este bogată în acizi, săruri de potasiu şi flavonoide, care au acţiune diuretică, de ajutor dacă vrei să slăbeşti. Poţi urma o cură cu capsule de anghinare, până la obţinerea rezultatelor dorite.

Mai puţin cunoscută la noi, ispaghula te ajută să slăbeşti, graţie mucilagiilor conţinute. În prezenţa apei, aceste substanţe vegetale formează în stomac un fel de pastă care împiedică absorbţia grăsimilor. De asemenea, ispaghula este indicată şi pentru reglarea digestiei. Pentru beneficii asupra siluetei, poţi lua 2-3 g de pudră de ispaghula pe zi, cu un pahar mare de apă. Remediul nu este indicat dacă ai probleme abdominale de cauză necunoscută.

Dr. Cristina Bălănescu

medic primar medicină generală, cu competenţe în terapii complementare, Centrul Medical Clar Med, Bucureşti

Scăderea ponderală se poate obţine prin reducerea aportului caloric în limitele la care nu apare înfometarea, adăugând un sistem de detoxificare, ce scoate rapid o parte din surplusul de grăsimi şi săruri nefolositoare. În paralel, se efectuează şedinţe de reflexoterapie, care echilibrează energetic organismul, induce un somn odihnitor şi înlătură constipaţia.

Se obţine o slăbire lentă: în funcţie de pacient, se pot da jos până la 8 kg în 15 şedinţe de-a lungul a 3 săptămâni. Pacienţii trebuie să dea dovadă de răbdare când se ajunge la momentul „prag”. În curele de slăbire apare la un moment dat fenomenul de stagnare a greutăţii, perioadă poate dura de la 1-6 săptămâni.

Nici nu scad, dar nici nu se îngraşă. Este perioada cea mai grea de acceptat şi de trecut. Tocmai aici intervine rolul reflexoterapiei, care induce starea de bine.