Ceaiuri care ajută digestia

1 2 jpg jpeg

Ceaiuri care ajută digestia: ţintaura

Arsurile la stomac sunt cauzată de refluxul gastro-esofagian şi agravată de alimentaţia necorespunzătoare. Preparaţi ceaiul dintr-o linguriţă de ţintaură uscată, mărunţită, la o cană cu apă clocotită, care se infuzează 10 minute. Leacul se ia de trei ori pe zi, până la ameliorarea problemei.

Ceaiuri care ajută digestia: anghinarea Ceaiul de anghinare face minuni în tulburările hepato-biliare, cum sunt insuficienţa biliară, colecistita, angiocolita, hepatita. Este de ajutor şi bolnavilor care suferă de ciroză hepatică.

În aceste probleme, se poate face o cure de o lună cu ceai de anghinare, preparat din două linguriţe de plantă la 300 ml de apă clocotită. Ceaiul se bea de-a lungul unei zile, înaintea meselor principale.

Citeşte şi:

- Murăturile ajută digestia

- Ajută-ţi digestia cu un meniu uşor

- Îndulcitorii artificiali ne dau peste cap digestia

Ceaiuri care ajută digestia: anasonul

Balonările apar fie atunci când mănânci prea repede, fie când combini incorect alimentele, ceea ce îngreunează digestia.

Aceste probleme pot fi combătute cu ajutorul plantelor care au proprietăţi calmante şi care favorizează evacuarea gazelor intestinale.

Dintre acestea, cele mai bune sunt seminţele de anason. Leacul indicat este un ceai obţinut dintr-o linguriţă de amestec de seminţe de anason şi o linguriţă de flori de muşeţel, la o cană cu apă fierbinte. Remediul se bea înainte de masă.

Tot înainte de masă, poţi lua şi o linguriţă de miere. Aceasta stimulează digestia şi contribuie la păstrarea florei saprofite de la nivelul stomacului.

Ceaiuri care ajută digestia: obligeana

Ceaiurile din rădăcină de obligeană reduc aciditatea gastrică. Acesta se prepară dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă fierbinte. Pentru efecte rapide, se consumă două-trei căni pe zi.

Şi coada-calului are puternice efecte antiacide şi proprietăţi cicatrizante, eficiente în cazurile de gastrită sau de ulcer. Rezultate foarte bune în cazul hiperacidităţii gastrice se obţin prin administrarea unui amestec de plante. Se face o infuzie din părţi egale de coada-calului, talpa-gâştei, pătlagină, flori de salcâm şi sunătoare la un litru de apă. Ceaiul astfel obţinut se bea pe parcursul unei zile.