Ceaiul negru, mai sănătos decât cafeaua

1 2 jpg jpeg

Îţi oferă energie

Multe persoane consideră că în urma consumului de cafea vor avea mai multă energie şi că vor scăpa mai uşor de stările de oboseală şi de somn. Efectul este, într-adevăr acesta, însă doar pe termen scurt. În realitate, cafeaua reduce nivelul energetic, pe când ceaiul negru îţi oferă mai repede energie, efectul menţinându-se pe parcursul întregii zile.

Hidratează organismul

Ceaiul negru hidratează rapid întreg organismul, ajutând la înlocuirea lichidelor pierdute. În plus, acesta are un efect răcoritor şi poate înlocui cu succes cantitatea de apă pierdută în zilele calde sau în urma efortului fizic.

Are efect antioxidant

Antioxidanţii joacă un rol important în menţinerea sănătăţii întregului organism şi, totodată, a aspectului tânăr a pielii, menţinând-o elastică şi curăţând-o de impurităţi. În plus, ajută şi la îmbunătăţirea sistemului imunitar.

Elimină kilogramele în plus

Ceaiul negru nu conţine calorii şi contrinuie la stimularea activităţii metabolismului, ajutând corpul să elimine depozitele de grăsime acumulate de-a lungul timpului.

Întăreşte sistemul osos

În urma unui studiu realizat de un grup de cercetători australieni s-a constatat că persoanele care consumă ceai în mod regulat, în special negru sau verde, au oasele mult mai puternice, şansele să dezvolte osteoporoză diminuându-se. O ceaşcă pe zi este suficientă, consumul în exces nefiind recomandat.

Combate stresul

Ceaiul negru are efect antidepresiv, relaxează sistemul nervos, de aceea se recomandă în perioadele încărcate din punct de vedere emoţional.

Atenţie! Gravidele nu au voie să bea mai mult de o ceaşcă de ceai negru pe zi.