Ceaiul de rooibos te pregăteşte pentru sezonul rece

2 jpg jpeg

Cunoscut şi sub numele de „Ceaiul roşu din Sudul Africii“, ceaiul de rooibos este consumat de populaţia africană în amestec cu câteva linguriţe de lapte, pentru mai multe efecte pozitive asupra organismului. Gustul rooibosului este dulce şi uşor picant, combinaţie care îi dă o aromă plăcută şi specială.

Dacă în urmă cu zece ani, spre exemplu, ceaiul de rooibos nu avea prea mulţi adepţi, în prezent licoarea roşiatică şi puţin iute este des consumată în toată lumea, în primul rând pentru că reduce stresul şi aduce un plus de energie, deşi nu conţine cafeină.

Aroma sa plăcută face ca acest ceai să fie băut zilnic, de către persoanele de toate categoriile de vârstă. Poţi consuma rooibosul sub formă de capsule, câte una înainte de mesele principale ale zilei, pe o perioadă de cel puţin două săptămâni. Fie sub formă de infuzie, câte 3-4 ceşti pe zi, timp de o lună.

Ceaiul de rooibos creşte puterea de concentrare şi întârzie îmbătrânirea

Ceaiul de rooibos te ajută atunci când gândurile te duc departe şi te împiedică să te concentrezi. Substanţele din ceai stimulează capacitatea de memorare şi creşte puterea de concentrare. Când eşti iritat şi simţi că totul îţi produce o stare nervoasă, încearcă să bei un pahar mare de ceai de rooibos. Calmează tensiunea şi te linişteşte.

Conţine substanţe antioxidante cum ar fi flavonele, cuercetinele, luteolinele şi rutin, compuşi care ajută la încetinirea proceselor de îmbătrânire celulară şi stimulează organismul în lupta cu radicalii liberi.

Poate cel mai important beneficiu adus de rooibos sănătăţii, mai ales când vremea se răceşte şi apar virozele, este că întăreşte sistemul imunitar şi ajută la diminuarea efectelor factorilor alergeni. Ceaiul de rooibos contribuie la buna funcţionare a organismului, menţinând tinereţea.

Ceaiul de rooibos combate insomnia şi durerile de cap

Proprietăţile pozitive pentru sănătate ale ceaiului de rooibos continuă cu diminuarea durerilor de cap şi combaterea problemelor de somn, precum insomnia. Mai mult, rooibosul scade colesterolul „rău“ din sânge şi protejează activitatea cardiacă.

Ceaiul de rooibos reduce colile abdominale

Ceaiul de rooibos, în cantitate mică (câteva linguri), poate fi folosit şi la calmarea colicilor abdominale. Datorită substanţelor valoroase din conţinut, rooibosul reglează digestia şi elimină stările de greaţă şi de vomă, şi poate reduce şi arsurile la stomac. „Şterge“ petele roşii de pe faţă

Foloseşte cataplasme cu infuzie de ceai de rooibos pe zonele afectate de pete şi iritaţii şi vei vedea rezultate după doar câteva zile. Dacă ai probleme cu acneea, să ştii că tot cataplasmele cu rooibos te vor ajuta.

Poţi consuma ceai de rooibos şi după ce faci efort fizic intens. Revigorează şi tonifică organismul.