Ceaiul de pătlagină alină durerile de gât

1 2 jpg jpeg

Beţi ceaiuri din următoarele plante: 30 gr. salvie, 30 gr. podbal, 30 gr. pătlagină, 40 gr. coada calului, 20 gr. sunătoare, 30 gr. coada şoricelului, 30 gr. muşeţel sub formă de infuzie şi câteva picături de tinctură suedeză.

Faceţi două băi vitale pe zi, timp de 25 de minute.

Aplicaţi o cataplasmă cu lut şi ceapă rasă pe regiunea anterioară a gâtului, timp de 2 ore pe zi.

Faceţi o baie caldă la picioare, timp de 30 de minute şi băi de aburi la capu şi piept cu muşeţel şi ulei de mentă sau levănţică.

Puneţi comprese la gât cu miez de tătăneasă, schinduf sau frunze de varză crudă.

Faceţi face gargară cu usturoi, ceapă, lămâie, ulei, timp de 3-4 minute.

Faceţi gargară cu ceai sub formă de infuzie din: 20 gr. nalbă mare, 20 gr. muşeţel, 30 gr. gălbenele, 40 gr. sânziene, 40 gr. coada calului, 30 gr. salvie, 40 gr. cimbrişor.

Aplicaţi o compresă caldă, noaptea, din infuzie cu coaja de stejar la 300 ml. de apă fiartă.

Masaţi corpul cu soluţie alcoolică de mentă şi levănţică.