Ceaiul de mur trateaz─â bolile de rinichi

1 2 jpg jpeg

Datorit─â con┼úinutului de tanin, flavonoizi, acizi organici ┼či vitamina C, frunzele de mur sunt un remediu excelent pentru tratarea bron┼čitelor, problemelor de stomac sau a hemoragiilor. De asemenea, ┼či simptomele bolilor renale pot fi ameliorate cu ajutorul frunzelor de mur.

Pentru aceast─â ultim─â problem─â, se face un amestec din 3 linguri┼úe de frunze de mur, 2 linguri┼úe de frunze de mesteac─ân, 2 linguri┼úe de frunze de fragi, 2 linguri┼úe de semin┼úe de in ┼či 1 litru de ap─â clocotit─â. Se infuzeaz─â plantele 4 ore ┼či se bea amestecul ├«n decursul unei zile. Bun ├«n tratarea diareei Frunzele de mur au efect antiseptic, contribuind la combaterea diareei ┼či a intoxica┼úiilor alimentare. Se infuzeaz─â 1 lingur─â de plant─â ├«n 250 ml ap─â pentru o or─â. Se administreaz─â o jum─âtate de pahar de infuzie de 3 ori pe zi, ├«nainte de mese.

Se amestec─â 2 linguri de frunze de mur cu 300 ml ap─â ┼či se fierbe amestecul pe baie de aburi, 20 de minute. Se las─â s─â se r─âceasc─â p├ón─â ajunge la temperatura camerei, apoi se folose┼čte pentru gargar─â. Pentru efecte mai bune, se poate ad─âuga ├«n solu┼úie ulei esen┼úiale de magnolie, ienup─âr sau ghimbir.

Inhala┼úiile preparate pe baz─â de frunze de mur sunt de mare ajutor atunci c├ónd r─âceala ├«┼úi d─â t├órcoale. Se pune la fiert ap─â (500 ml), iar c├ónd d─â ├«n clocot, se opre┼čte focul ┼či se adaug─â 3 linguri de plant─â ┼či 2 pic─âturi de ulei esen┼úial de eucalipt. Se st─â 10 minute deasupra vasului, cu capul acoperit.

Se amestec─â 2 linguri de frunze de mur cu 1 lingur─â de g─âlbenele. Se toarn─â 300 ml ap─â clocotit─â peste plante ┼či se las─â la infuzat 2 ore. Se ia c├óte o linguri┼ú─â de infuzie de 3 ori pe zi.

O alt─â re┼úet─â, la fel de eficient─â ├«n cazul problemelor gastrointestinale, se prepar─â astfel: se ia c├óte o linguri┼ú─â de frunze de mur, p─âtlagin─â, coac─âz ┼či cimbru. Se toarn─â peste plante 400 ml ap─â ┼či se pune amestecul pe foc p├ón─â d─â ├«n clocot. Se las─â s─â se infuzeze o or─â, apoi se beau c├óte 2 c─âni pe zi.

Se toarn─â 500 ml ap─â peste un amestec format din 2 linguri┼úe de frunze de mur, 3 linguri┼úe de frunze de c─âp┼čuni ┼či 2 linguri┼úe de flori ┼či frunze uscate de trandafir. Se pune pe foc p├ón─â fierbe, apoi se las─â la infuzat o or─â. Se administreaz─â c├óte o can─â de 2 ori pe zi.

Se amestec─â 3 linguri┼úe de frunze de mur cu 4 lingurite de frunze de c─âp┼čuni, 2 linguri┼úe de frunze de ment─â ┼či 1 linguri┼ú─â de talpa-g├ó┼čtei. Se toarn─â peste plante 500 ml de ap─â clocotit─â ┼či se las─â la infuzat, la loc cald, 3 ore. Se bea zilnic 100 ml din amestec.

Ai nevoie de c├óte o linguri┼ú─â din urm─âtoarele plante: frunze de mur, coaj─â de stejar, coada-calului, denti┼ú─â, g─âlbenele ┼či flori de trandafir. Se toarn─â 350 ml de ap─â, se las─â amestecul pe baie de aburi 10 minute, apoi se ┼úine la infuzat 2 ore. Lo┼úiunea ob┼úinut─â se aplic─â pe zonele cu probleme ale pielii.

├Än perioadele stresante, se poate prepara un ceai din 2 linguri┼úe frunze de mur, 1 linguri┼ú─â de ment─â, 3 linguri┼úe de sov├órf, jum─âtate de linguri┼ú─â de scor┼úi┼čoar─â ┼či 300 ml ap─â clocotit─â. Se las─â la infuzat 30 de minute, apoi se bea c├óte 100 ml de amestec de 2-3 ori pe zi.