Ceaiul de mentă te ajută să ţii kilogramele sub control

1 2 jpg jpeg

Ceaiul de mentă te ajută să slăbeşti

Dacă ţi-ai propus să scapi de surplus de kilograme, ceaiul de mentă te poate ajuta deoarece reduce pofta de mâncare. Se recomandă să bei 1 cană înainte de fiecare masă, cu o jumătate de oră înainte. Astfel, senzaţia de saţietate va persista pentru mai mult timp, reuşind astfel să slăbeşti fără efort.

Reglează digestia

Ceaiul de mentă contribuie la relaxarea sistemului digestiv şi ajută bila să funcţioneze corect. De asemenea, reduce simptome precum balonarea, durerile de stomac, flatuenţa şi spasmele. Ca remediu, bea 1-2 căni pe zi, dimineaţa şi seara, pe stomacul gol.

Ceaiul de mentă te scapă de insomnii

Dacă ai un somn agitat sau ai insomnii, poţi bea cu o jumătate de oră înainte de culcare o cană cu ceai de mentă. Mentolul din compoziţia sa permite musculaturii corpului să se relaxeze, acţionând precum un sedativ.

Ceaiul de mentă întăreşte sistemul imunitar

Elementele nutritive pe care le conţine (calciu, fosfor şi vitamina B), ceaiul de mentă întăreşte sistemul imunitar, luptând împotriva agenţilor patogeni care determină apariţia răcelii. Graţie antioxidanţilor conţinuţi, acesta protejează organismul împotriva radicalilor liberi. Bea 1-2 ceşti de ceai pe zi, înainte de masă.

Mod de preparare

Pune la fiert 200 ml de apă şi, după ce dă în clocot, adaugă o linguriţă de ceai de mentă. Lasă să stea 5 minute la infuzat, apoi strecoară.

Atenţie!

Ceaiul de mentă este contraindicat femeilor însărcinate, celor care au reflux gastric sau sunt alegici la mentol.