Ce substanţe conţine frunza de nuc

1 2 jpg jpeg

Nucul constituie o prezen┼ú─â nobil─â ├«n ┼óara Sf├ónt─â, gr─âdina tainic─â a marelui Solomon era plin─â de nuci, iar C├óntarea C├ónt─ârilor aminte┼čte de livada de nuci a regelui. Multe ale popoare ale lumii atribuie nucului un statut magic, fiind v─âzut, de exemplu, ca ad─âpost al demonilor. ├Än Talmud st─â scris c─â fiecare creang─â de nuc are nou─â fructe, iar sub fiecare frunz─â st─â un diavol. ├Än mitologia rom├óneasc─â, se zice s─â cel ce planteaz─â un nuc, va muri c├ónd copacul va avea grosimea grumazului s─âu.

Ce substan┼úe con┼úine frunza de nuc ÔÇô frunza de nuc, excelent─â pentru vindecarea afec┼úiunilor pielii

Frunzele de nuc con┼úin cantit─â┼úi mici de ulei esen┼úial, cca 3%, o quercetin─â asem─ân─âtoare cu cea din coaja de stejar, fiind un hexaciclohexanol, acid galic, acid elagic, inozitol, Alpha ┼či Beta ÔÇô hidrojuglon─â, vitamina C. Juglona este o substan┼ú─â ce se oxideaz─â foarte u┼čor ┼či se g─âse┼čte mai ales ├«n cojile verzi ale fructului. Oxidat─â, se coloreaz─â ├«n brun ┼či p─âteaz─â foarte vizibil pielea, de unde s-a n─âscut p─ârerea gre┼čit─â c─â ar con┼úine iod. O alt─â substan┼ú─â con┼úinut─â ├«n frunza de nuc este un tanin complex nucitanic similar taninurilor galice.

Datorit─â taninurilor din compozi┼úia lor, frunzele de nuc au ac┼úiune astringent─â ┼či propriet─â┼úi u┼čor hipogliccemiante, hipotensive ┼či antialergice. Recent s-a ar─âtat c─â extractele apoase de frunze de nuc au ac┼úiune diuretic─â.

Frunzele de nuci pot fi un tratament excelent pentru acnee sau diferite afec┼úiuni ale pielii, eczeme sau chiar psoriazis. Dou─â linguri de frunze de nuc, puse ├«n ap─â clocotit─â, amestecate ┼či acoperite, apoi luate de pe foc ┼či l─âsate 30 de minute la infuzat, reprezint─â o formul─â foarte bun─â pentru sp─âlarea acneei, eczemelor sau petelor de psoriazis. Alung─â m├ónc─ârimile ┼či inflama┼úiile ┼či ajut─â la vindecare pielii.

Ce substan┼úe con┼úine frunza de nuc ÔÇô b─âile generale cu frunze de nuc, cele mai bune pentru o piele cur─â┼úat─â de eczeme, bube, furuncule ┼či altele

Frunzele ┼či scoar┼úa de nuc au cea mai mare valoare ├«n vindecarea herpesului, eczemelor, dar ┼či ulcerelor nedureroase. Se face o infuzie din 15 grame de frunze uscate ┼či c├óteva verzi ├«ntr-o jum─âtate de litru de ap─â fiart─â. Se las─â la macerat ┼čase ore, se strecoar─â ┼či se ia de trei ori pe zi, c├óte un pahar de decoct. Se folose┼čte la fel de bine ┼či ├«n aplica┼úii externe.

Infuzia din frunze de nuc se mai poate folosi sub form─â de instala┼úii, ├«n tricomonaza vaginal─â sau ├«n candidoze. Se mai pot face ┼či b─âi generale din 300 de grame de frunze de nuc la cinci litri de ap─â, care se toan─â ├«n apa de baie. Din frunzele de nuc se prepar─â ┼či unguent pentru vindecarea r─ânilor sau dermatozelor. Frunzele de nuc macerate al─âturi de petrol lampant este cel mai bun unguent pentru durerile reumatice.