Ce poţi trata cu sânziene

1 2 jpg jpeg

Ce poţi trata cu sânziene - afecţiuni ale tiroidei

Ceaiul de sânziene este un remediu eficient pentru persoanele care au afecţiuni ale glandei tiroide. Bei o cană cu ceai, timp de trei ori pe zi. Peste o lingură de flori uscate, torni apă fierbinte şi laşi la infuzat timp de 10-15 minute. Totodată, ceaiul de sânziene este recomandat şi pentru persoanele care suferă de afecţiuni ale ficatului.

Infuzie de sanziene dacă ai laringită

O gargară cu infuzie de sânziene este de ajutor în vindecarea laringitei, a faringitei, dar şi a amigdalitei. Remediul este recomandat de trei-patru ori pe zi. Este indicat ca jumătate de oră după gargară, să nu mănânci şi nici să bei apă. Infuzia o prepare dint două linguriţe de sânziene uscate, peste care torni 200 de ml de apă fierbinte.

Tinctura de sanziene - de ajutor în cistite

O altă afecţiune care se poate vindeca şi cu ajutorul sânzienelor este cistita. Trebuie să urmezi o cură de două săptămâni. Pui o lingură de tinctură, la jumătate de cană cu apă, de trei ori pe zi. Remediul îl cumperi de la magazinele naturiste. Tinctura este recomandată şi în caz de infecţii urinare, infecţii ale rinichilor, dar şi femeilor aflate la menopauză.

Află şi alte remedii cu sânziene pe clickpentrufemei.ro