Ce poţi trata cu pelin

1 2 jpg jpeg

Uşurează digestia

Te-ai deranjat la stomac sau din contră ai o digestie dificilă? Nicio plantă nu se compară cu pelinul când este vorba de stimularea digestiei. Prepari o infuzie dintr-o linguriţă de pelin uscat cu o cană de apă şi o bei cu 5-10 minute înainte de masă. Tratează intoxicaţiile alimentare

Ai mâncat ceva şi îţi este foarte rău? Pelinul este o plantă depurativă, care stimulează ficatul şi eliminarea toxinelor din organism. Prepară o infuzie din 2 linguriţe pelin şi 1 cană de apă şi bea câte o cană pe zi timp de o săptămână.

Ai descoperit la ultimele analize că ai un parazit intestinal? Pelinul este planta cu cel mai puternic efect vermifug, de aceea e bine să iei 4 linguriţe de tinctură de pelin pe zi, timp de 14 zile.

Simţi că-ţi „explodează” capul şi nu mai vrei să iei analgezice. O ceaşcă cu ceai de pelin pe care s-o bei cu înghiţituri mici pe tot parcursul zilei îţi va lua durerea cu mâna.

Prepară un ceai concentrat din 6 linguri pelin şi o cană de apă clocotită. Las-o să se răcească, apoi tamponează zona arsă sau infectată cu ceai de pelin şi las-o să se usuce. În câteva zile vei vedea şi rezultatele.

Când un dintre aceste două afecţiuni îţi dă bătăi de cap, foloseşte remediul cu pelin. Băile de şezut cu infuzie de pelin, dimineaţă şi seara, au efect antimicotic şi antiinflamator.

Gravidele, mamele care alăptează şi cei care suferă de boli nervoase nu au voie să urmeze un tratament cu pelin.

Nu ai voie să foloseşti un tratament intern cu pelin mai mult de 14 zile, pentru că are reacţii adverse: tremurături, convulsii, halucinaţii.