Ce poţi trata cu pelin

1 2 jpg jpeg

Eficient contra viermilor intestinali Pelinul este planta cu cel mai puternic efect vermifug, fiind util dacă te confrunţi cu o astfel de problemă de sănătate. Este indicat să iei câte 3-4 linguriţe de tinctură de pelin pe zi, timp de două săptămâni.

Util în afecţiunile renale

Pelinul este de folos şi în tratamentele afecţiunilor rinichilor. Cele mai bine este să îl consumi sub formă de ceai. Peste o linguriţă de plantă mărunţită, torni o cană cu apă clocotită, apoi laşi la infuzat, 15-20 de minute.

Cură contra bolilor de ficat

Dacă suferi de o boală cronică a ficatului, tot pelinul îţi va fi de ajutor. Poţi să faci o cură de şapte zile cu suc de pelin. Pui o linguriţă de suc în 25 ml de apă şi bei înainte de mese, de trei ori pe zi. Infuyzia de pelin este recomandată în caz de suferinţe ale bilei. Tot pentru afecţiunile bilei poţi să bei şi ceai de ţintaură.

Combate balonarea

Dacă suferi din cauza balonării, este foarte eficient vinul de pelin. Este indicat şi pentru stimularea poftei de mâncare. Iei câte o linguriţă, înainte de mesele principale. Vinul de pelin se obţine dintr-un pumn de frunze de pelin pe care le zdrobeşti bine, apoi le adaugi într-un litru de vin alb. Se lasă la macerat două săptămâni.

Grăbeşte vindecarea rănilor

Rănile, tăieturile, arsurile, plăgile, se pot vindeca mai repede cu ajutorul acestei plante. Nu trebuie decât să aplici pe zonele afectate comprese înmuiate în infuzie de pelin.

Atenţie!

Este indicat ca orice cură pe bază de pelin să se facă la recomandarea unui medic fitoterapeut, deoarece, în cantităţi necorespunzătoare, planta poate să fie toxică. Astfel, pot apărea probleme precum haluciaţiile sau spasmele musculare. Femeile însărcinate nu au voie să folosească leacuri pe bază de pelin.