Ce poţi trata cu frunze de nuc

1 2 jpg jpeg

Pentru a beneficia de cantitatea optimă de substanţe, frunzele de nuc, precum şi cojile se folosesc atunci când sunt verzi, la începutul verii. Frunzele de nuc conţin vitamina C, cupru, iod, zinc, vitamina B5, precum şi uleiuri volatile.

Cele mai importante substanţe binefăcătoare din

sunt flavonoidele şi taninurile.

O linguriţă de frunze de nuc opărite cu un sfert de litru de apă dau un ceai care se foloseşte ca astringent în combaterea diareei.

Datorită efectelor venotonice şi vasoconstrictoare, cura cu preparate din frunze de nuc este indicată în cazul varicelor, tulburărilor circulatorii şi picioarelor umflate. Infuzia se prepară din 20 g frunze mărunţite la 200 g apă, din care se ia de 3 ori pe zi câte o lingură.

În diabet frunzele de nuc au proprietatea de a scădea zahărul din sânge. De asemenea, nucile au şi o acţiune uşor hipoglicemiantă, contribuind la ameliorarea acestei afecţiuni. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de frunze uscate la 200 ml de apă clocotită. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

De asemenea, în diabet pot fi folosite şi cojile verzi de nuc. Acestea se strivesc, apoi se pune alcool pe ele, în raport de 5 la 1. Se lasă la macerat într-o sticlă închisă la culoare 30 de zile. Cei care au diabet zaharat pot lua 1 linguriţă din acest extract alcoolic de 3 ori pe zi.

Pentru persoanele care au probleme cu căderea părului tinctura din frunze de nuc este unul dintre cele mai bune remedii naturiste. De asemenea, aceasta regenerează firele de păr degradate în urma vopsirii repetate.

Pentru podoaba capilară se prepară un decoct din 5 mâini de frunze de nuc verzi, proaspete, la 5 litri de apă fiartă şi se lasă 10-15 minute la fiert. Această soluţie va conferi părului o nuanţă arămie strălucitoare.

Datorită conţinutului mare de grăsimi uşor de asimilat, nucile consumate în cantităţi mari sunt indicate în curele de îngrăşare.

Este bine să le consumi seara, înainte de somn deoarece proteinele se asimilează mai bine când organismul se relaxează. Doza recomandată este de 4-7 nuci.

Decocţia de frunze de nuc este bună pentru gargară în stomatite, afecţiuni ale gurii. Se prepară din 15 g frunze la 200 g apă.