Ce plante te ajută în cura de slăbire

1 2 jpg jpeg

Păpădie

După fiecare masă principală, bea câte o cană de decoct de frunze şi rădăcini uscate de păpădie. La începutul zilei, pune 3 linguriţe de plantă la 3 căni cu apă. Păstează totul pe foc un sfert de oră şi răceşte decoctul.

Scaiul-dracului

Din 50 de grame de rădăcină uscată de scaiul-dracului şi un litru de apă faci un decoct foarte bun în zilele în care urmezi un regim pentru slăbit. Bea din el de trei ori de-a lungul unei zile.

Cicoare

Rădăcina de cicoare este şi ea utilă în dieta de slăbit dacă o foloseşti sub formă de decoct. Pune un litru de apă peste 3 linguri de plantă, lasă la fiert, apoi răceşte şi bea câte puţin din el, de-a lungul a 24 de ore.

Soc

În curele de slăbire sau de detoxificare, te-ar putea ajuta şi tinctura de soc. Previne retenţia de apă şi stimulează corpul să elimine toxinele. Timp de 14 zile, de 3 ori pe zi, ia 30 de picături de tinctură amestecate cu 25 ml de apă. Poţi prelungi cura până la 30 de zile.

Coada-calului

Pentru a elimina apa acumulată în corp, bea decoct de coada-calului. Peste 100 de grame de plantă, pune un litru de apă şi aşază-le pe foc până începe să fiarbă. Opreşte focul şi lasă acoperit 30 de minute, după care bea decoctul pe parcursul a 24 de ore.

Cozi de cireşe

Dacă nu ai păstrat cozi de cireşe din vară, le găseşti la plafar şi-ţi poţi face din ele o infuzie sau un decoct care te ajută în procesul de slăbire. Pune 50 de grame de cozi de cireşe într-un vas, 4 căni cu apă peste ele şi lasă-le la fiert. La final, acoperă timp de un sfert de oră, apoi bea treptat decoctul pe parcursul unei zile.

Pelin şi rostopască

Infuziile amare din plante ca rostopasca şi pelinul detoxifică organismul şi-l ajută să se regenereze. Bea dimineaţa, pe nemâncate, o cană cu infuzie de frunze uscate de pelin sau ia un vârf de cuţit de pulbere de rostopască. Poţi folosi şi tinctură de pelin, timp de 14 zile la rând, înainte de masă.