Ce plante la ghiveci elimină problemele cu somnul

2 jpg jpeg

Iasomia alungă gândurile negre

Calmează mintea şi corpul, ajutându-te să te odihneşti şi să fii mai eficientă la locul de muncă. Este vorba despre iasomie ale cărei flori te ajută să adormi mai bine şi alungă stările de anxietate. Dintr-o lingură de flori uscate prepari o infuzie, lăsând-o într-o cană cu apă clocotită 10-15 minute. Brea 2-3 căni de ceai de-a lungul zilei.

Gardenia are efect sedativ

Nu doar pentru înfrumuseţarea dormitorului, ci şi pentru îmbunătăţirea calităţii somnului, un ghiveci în care ai plantat o gardenia este o alegere bună. Parfumul ei te relaxează şi-ţi alungă gândurile negre care te împiedică să te odihneşti şi are efect sedativ.

Aloe vera purifică aerul

Deoarece este o plantă care are calitatea de a purifica aerul, aloe vera te ajută să te odihneşti mai bine. Elimină substanţele din produsele de curăţenie, formaldehidele şi benzenjul. Este şi foarte uşor de îngrijit, nu necesită udări dese şi se înmulţeşte cu uşurinţă. Păstreaz-o pe pervazul geamului, pentru că are nevoie de lumină şi soare din abundenţă.

Leacuri care te-ar mai putea ajuta

Infuzia de roiniţa îţi redă calmul interior

Conţine ulei eteric, ceea ce face din ea un bun calmant dacă te simţi stresat şi un leac pentru insomnie. Pune un pahar cu apă fierbinte peste o mână de frunze de roiniţă. Lasă-le o jumătate de oră la infuzat, apoi strecoară ceaiul şi ia din el câte 2 linguri de câteva ori pe zi.

Tinctura de lavanda

Este benefică în insomnia dacă o iei astfel: diluează o linguriţă într-o jumătate de pahar cu apă. Repetă procedura de 3 ori pe zi, pe stomacul gol. Urmează o cură cu acest remediu timp de trei luni.

Ceaiul de sunătoarea combate anxietatea

Un bun remediu antidepresiv, infuzia de sunătoare alungă gândurile negre şi te ajută să te odihneşti mai bine. Soarbe o dată sau de 3 ori pe zi o cană de ceai de sunătoare şi vei dormi fără probleme. Pentru infuzie, foloseşte o linguriţă de plantă la o cană de apă clocotită.