Ce nu ştiai că poţi trata cu sulfină

1 2 jpg jpeg

Ce nu ştiai că poţi trata cu sulfină: bolile de inimă

Datorită conţinutului de cumarină, sulfina ajută la subţierea sângelui şi împiedică formarea cheagurilor.Unul dintre leacurile pe bază de sulfină, foarte uşor de preparat acasă, este infuzia.

O obţii din 2 linguri de flori şi petale uscate, peste care torni o jumătate de litru de apă clocotită. Este indicat să o bei de două ori pe zi, înainte de mese, timp de o lună, apoi, timp de 10 zile faci pauză, după care repeţi cura.

De asemenea, poţi folosi şi comprese reci. Înmoi un tifon în infuzia de sulfină, apoi aplici pe picioare, până se usucă. Repeţi de trei-patru ori.

Ce nu ştiai că poţi trata cu sulfină: grăbeşte vindecarea rănilor

Claudius Galenus din Pergam, medic grec al Antichităţii, folosea cataplasma de sulfină pentru vindecarea rănilor. Aceasta şi-a dovedit eficienţa şi în insuficienţa venoasă.

O prepari din 5 linguriţe de pulbere de sulfină, pe care le amesteci cu apă călduţă, până când se formează o pastă. O pui direct pe zonele umflate, o înveleşti cu un nailon, ca să nu se întărească şi laşi să acţioneze o oră.

Citeşte şi:

- Sulfina, leac pentru ,,picioarele grele"

- Plantele care calmează durerile femeilor

- Obligeana, planta care are grijă de stomac

Ce nu ştiai că poţi trata cu sulfină: te scapă de dureri articulare În caz că suferi de dureri de oase şi articulaţii, este cazul să apelezi la băile cu sulfină. Mărunţeşti un pumn de tulpină, frunze şi flori de sulfină uscate, apoi torni un litru de apă clocotită. Laşi preparatul la temperatura camerei timp de 12 ore.

Apoi, strecori şi torni lichidul obţinut peste apa din cadă. Baia cu sulfină trebuie să dureze între 20 şi 30 de minute. Aceasta nu numai că te ajută să scapi de problema de sănătate, dar este şi foarte relaxantă.