Ce nu ştiai că poţi trata cu ceaiul din petale de trandafir

1 2 jpg jpeg

Cu aceste substanţe în compoziţie nici nu e de mirare că ceaiul din petale de trandafir are numeroase beneficii şi este foarte des folosit în medicina naturistă.

Iată care sunt benficiile ceaiului din petale de trandafir

Această licoare este renumită pentru faptul că îmbunătăţeste circulaţia sângelui, creşte pofta de mâncare, este un puternic antioxidant, afrodisiac, dar şi un bun purificator al ochilor şi tenului.

În plus, ceaiul din petale de trandfir are un efect foarte bun în ameliorarea durerilor cauzate de menstruaţie, ajută în calmarea stărilor emoţionale neplăcute şi a durerilor din zona abdominală.

Pe de altă parte, această licoare are capacitatea de a contribui la eliminarea reziduurilor toxice din vezica urinară şi rinichi, reducând astfel semnificativ riscul dezvoltării infecţiilor la nivelul tractului urinar. De asemenea, ajuta la eliminarea blocajelor cauzate de pietre la rinichi şi împiedică retenţia lichidelor.

Ceaiul din petale de trandafiri are efect bun şi asupra pielii, elimină petele de la nivelul acesteia şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, îndepărtează semnele de oboseală, elimină efectul de ten gras, oferă un aspect tonic, mai atrăgător, de piele albă, sănătoasa, elastică şi fină.

Ceaiul din petale de trandafir este bun în depresii, indomnii ori astm

De asemenea, ceaiul din petale de trandafir calmează sistemul nervos central şi ajută la atenuarea unor boli psihice cum ar fi depresia, tulburările de anxietate şi tulburările obsesiv-compulsive. Poate ajuta, de asemenea, pacienţii care suferă de sindromul de oboseală cronică ori insomnie.

Ceaiul din petale de trandafiri relaxează nervii de la stomac, protejează tractul gastro-intestinal, are efect benefic asupra ficatului, splinei şi stomacului, ajută în vindecarea degerăturilor şi rănilor.

În plus, ceaiul din petale de trandafir ajută şi la detoxifierea organismului. De asemenea, el poate fi utilizat şi în cazuri de răceala şi gripă, dar el este recomandat să fie consumat şi de către persoanele care au astm, deoarece ameliorează simptomele acestor afectiuni. Această licoare ajută şi la curăţarea căilor respiratorii de la nivelul nazal, până la nivel bronşic, dar poate să combată şi infecţiile toracale.

În ceea ce priveşte reacţiile adverse, ceaiul din petale de trandafiri este considerat a fi sigur, mai puţin atunci când vorbim de cineva care are alergie la planta din care acesta este făcut.

Iată cum se prepară ceaiul de trandafir: într-o cană, peste o mână de petale de trandafir se adaugă 250 ml apă fierbinte. Se lasă acoperit 5-7 minute. Se consumă o cană pe zi, cu 30 minute înaintea micului-dejun.