Ce este ceaiul matcha şi care sunt beneficiile sale (VIDEO)

1 2 jpg jpeg

Matcha este un ceai special având o culoare verde, vibrantă şi beneficii surprinzătoare pentru sănătate şi pentru siluetă. Un ingredient de bază în cultura japoneză, matcha este o pulbere de ceai tot mai prezentă în barurile şi cafenelele din întreaga lume.

Proprietăţile şi beneficiile ceaiului

Este un produs natural care te ajută să slăbeşti sănătos. Este foarte bogat în antioxidanţi care stimulează metabolismul, favorizând astfel pierderea surplusului adipos.

Mai mult decât atât, acesta conţine cofeină cu eliberare pe parcursul mai multor ore, fiind diferit astfel de cofeina din cafea care produce o explozie de energie urmată de o cădere bruscă. Cofeina conţinută de pulberea matcha este de 3 ori mai mică decât în ceaiul negru şi până la o zecime mai mică decât în cafea, iar efectul este intens şi prelungit.

Citeşte şi: Moduri în care poţi reutiliza pliculeţele de ceai

Poate fi un substitut al cafelei pe care o bei în fiecare zi. În felul acesta, te poţi bucura de efectele lui benefice pe parcursul întregii zile.

Pulberea de matcha poate fi amestecată cu lichide calde (circa 70 grC) sau reci dar şi cu alimente.

Pe lângă antioxidanţi, ceaiul de matcha acesta conţine şi vitaminele A, cele din complexul B, vitaminele C, E şi K, precum şi numeroase minerale, aminoacidul teanină. În acest fel, devine un aliat de succes împotriva cancerului.

Detoxifică organismul şi oferă o relaxare psihică de durată

L-teanina din componenţa sa combate efectele stimulatoare ale cofeinei, ajutând astfel la scăderea tensiunii arteriale. Pe lângă acest aspect, îmbunătăţeşte memoria, este util în reducerea simptomelor premenstruale, dar şi a stresului. Primele efecte se simt după aproximativ 30 de minute după consumul unei singure ceşti şi durează până la 12 ore, oferindu-ţi energie pe parcursul întregii zile.

Avându-şi originea în frunzele verzi bogate în clorofilă contribuie astfel la eliminarea metalelor grele şi toxinelor din organism. De asemenea, ajută la echilibrarea pH-ului în sânge. Are un puternic efect antibacterian.

Cum se prepară acest ceai

Pudra de matcha se obţine din mărunţirea frunzelor care apoi se amestecă cu apă fierbinte şi astfel vei obţine celebrul ceai. Practic, tu savurezi frunza întreagă. Un alt beneficiu este acela că nu este fermentat precum celalalte ceaiuri, drept urmare acesta îşi păstrează antioxidanţii şi nutrimenţii intacţi.

Dacă vrei să te bucuri de efectele sale benefice slăbirii este indicat să bei ceaiul între mese cu sorbituri mici şi dese. Asa vei ţine sub control apetitul în cazul în care urmezi o dietă săracă în calorii deoarece este un bun stimulant al hormonilor care îţi oferă senzaţia de saţietate.

Alte întrebuinţări

Poţi să îl foloseşti ca şi condiment în mancare sau salate, fie că vrei să înlocuieşti sarea sau piperul, sau la preparara limonadei.

În cazul în care vrei să mănânci o îngheţată sănătoasă poţi să bagi la congelator acest ceai şi apoi să îl savurezi.

Mâncarea va căpătă un gust mult mai bun şi vei mânca porţii mai mici.