Ce boli poţi trata cu urzici

1 2 jpg jpeg

Alergiile de primăvara

Nesuferitele alergii de primăvară pot fi ameliorate dacă apelezi la ceaiul de urzică. Frunzele plantei sunt bogate în antioxidanţi, cât şi în minerale şi vitamine.

A fost facut şi un studiu în acest sens, publicat în jurnalul „Planta Medica“, ale cărui rezultate au arătat că urzicile pot ameliora simptomele alergiilor.

Pui 250 de ml de apă clocotită peste o linguriţă de frunze mărunţite şi laşi să infuzeze 10 minute. Bei două căni pe zi, timp de o lună. Poţi apela, de asemenea, şi la suplimente alimentare cu urzici.

Astenia

Şi astenia de primăvară poate fi tratată şi cu ajutorul urzicilor. Acestea sunt bogate în complexul de vitamine B, vitamina A, dar şi în potasiu, fier şi magneziu.

Poţi apela la tinctura de urzici, pe care o poţi obţine din doi-trei pumni de urzici bine mărunţite, peste care pui alcool de 70 de grade, cât să le acopere.

Le laşi la macerat două săptămâni, într-un loc întunecat. Iei câte 20 de picături pe zi, pe care le dizolvi în puţină apă, după mese. Dacă nu vrei să o prepari, poţi cumpăra tinctura de la un magazin de produse naturiste. Remediul nu este recomandat dacă suferi de ulcer sau de gastrită.

Adenomul de prostată

O altă afecţiune care poate fi tratată cu ajutorul infuziei de urzici este adenomul de prostată. Bei câte doi litri de infuzie de urzică pe zi, cură pe care o ţii o lună de zile.

Faci o pauză de două săptămâni, după care o poţi repeta. De asemenea, le este de ajutor şi bărbaţilor care au fost operaţi de cancer de prostată. Bărbaţii pot apela şi la sumpliente alimentare pe bază de urzică.