Ce boli poţi trata cu hrean

1 2 jpg jpeg

Hreanul, cunoscut şi sub numele de usturoi, rădăcină-sălbatică, conţine vitamina C, vitamine din complexul B, dar şi minerale, precum fierul, potasiul, calciul şi magneziul.

Tratamentul pe bază de

, lămâie şi miere ajută organismul să scape de acumulările de toxine, stimulează digestia, dar şi funcţiile bilei şi pancreasului.

Hreanul este recomandat pentru tuse, tratarea bronşitei cronice şi în afecţiunile căilor respiratorii, cum ar fi cele pulmonare, deoarece are efecte antibiotice puternice, expectorante şi bronhodilatatoare.

Prepară o mixtură din 3 linguri de hrean ras cu o jumătate de lingură de miere. Se recomandă câte o linguriţă din acest amestec, după fiecare masă principală a zilei. De asemenea, poţi consuma salată de hrean cu sfeclă roşie.

Durerile reumatice pot fi ameliorate cu ajutorul remediilor pe bază de hrean. Astfel, poţi prepara oţet din hrean. Se rade rădăcina de hrean, se pune într-un recipient şi se toarnă deasupra oţet de mere. Se lasă la macerat câteva zile. Agiţi în fiecare zi, iar apoi îl strecori. Se foloseşte extern.

Durerile de dinţi pot fi ameliorate cu ajutorul hreanului. Peste rădăcină de hrean rasă se pune alcool de 60 de grade şi se ţine într-o sticlă la întuneric. Când te doare un dinte, aplici un tampon cu această soluţie pe locul dureros.

Terapia cu hrean este indicată în combaterea oboselii cronice. Se rad 2 rădăcini de hrean, se pun într-un borcan şi se toarnă ţuică până la umplere. Se lasă la macerat 10-15 zile, după care se filtrează şi se trece în sticluţe. Se iau câte trei linguri, după mesele principale. După o pauză de 30 de zile, poţi să repeţi terapia.

Digestia lentă şi gastrita hipoacidă se tratează în mod eficient cu câte 2-3 linguri de hrean ras care se consumă în timpul meselor principale. Tratamentul trebuie urmat cel puţin 21 de zile.

Hreanul nu este recomandat copiilor mai mici de 5 ani. Supradozajul poate determina iritaţii renale, diaree, hemoragii digestive, precum şi scăderea bruscă a tensiunii arteriale.