Ce beneficii are uleiul de lavand─â pentru ten ┼či p─âr

2 2 jpg jpeg

Pu┼úini cunosc faptul c─â uleiul esen┼úial de lavand─â are propriet─â┼úi antibacteriene ┼či antiinflamatoare, care pot fi utilizate chiar ┼či pe pielea iritat─â, arsuri minore ┼či ├«n┼úep─âturi de insecte. De asemenea, uleiul de lavand─â este folosit ├«n tratarea m─âtre┼úii ┼či ├«mpotriva c─âderii p─ârului.

Iat─â cum poate fi folosit uleiul de lavand─â ┼či beneficiile sale pentru ten ┼či p─âr!

Ce beneficii are uleiul de lavand─â pentru ten ┼či p─âr - amelioreaz─â problemele tenului

Uleiul esen┼úial de lavand─â este folosit cu succes ┼či ├«n tratamentele cosmetice, fiind un ulei compatibil cu toate tipurile de piele. Folosit ├«n m─â┼čti ┼či alte produse destinate ├«ngrijirii pielii, lavanda diminueaz─â ridurile ┼či previne formarea altora, are un puternic efect cicatrizant asupra semnelor l─âsate de acnee ┼či atenueaz─â simptomele psoriazisului.

Ce beneficii are uleiul de lavand─â pentru ten ┼či p─âr - vindec─â arsurile solare

Dilueaz─â c├óteva pic─âturi de ulei de lavand─â ├«ntr-un spray cu ap─â ┼či pulverizeaz─â amestecul pe zonele v─ât─âmate de mai multe ori pe zi.

Ce beneficii are uleiul de lavand─â pentru ten ┼či p─âr - regenereaz─â p─ârul

Masajul scalpului cu ap─â de lavand─â reduce stresul ┼či ├«ncetine┼čte, ├«n timp, ritmul de c─âdere al firelor de p─âr ┼či favorizeaz─â regenerarea rapid─â a foliculilor pilo┼či. Aceast─â ap─â se ob┼úine prin ad─âugarea a 20 de pic─âturi de ulei esen┼úial de lavand─â (├«l gasim ├«n plafar) ├«ntr-o sticlu┼ú─â cu 50 de ml de ap─â. Se agit─â, apoi se pulverizeaz─â pe scalp, dup─â care se maseaz─â pentru a p─âtrunde ├«n piele.