Ce afecţiuni ale pielii poţi trata cu aloe vera

1 2 jpg jpeg

De asemenea, planta mai conţine: vitamina A (carotenul), cu efecte benefice asupra vederii, şi vitamine din complexul B, indispensabile în buna funcţionare a celulelor nervoase (aloe vera este singura plantă care conţine vitamina B12).

Aloe vera conţine vitamina C (protejează organismul împotriva infecţiilor şi a efectelor stresului) şi vitamina E (previne instalarea aterosclerozei şi are un rol benefic în prevenirea bolilor cardiovasculare).

Aloe vera conţine peste 20 de minerale, dintre care amintim calciul, potasiul, fosforul, fierul, sodiul, magneziul, zincul, toate implicate în buna funcţionare a sistemului muscular şi a celui nervos.

Iată cum te poţi folosi de această plantă miraculoasă!

Veruci

Ai nevoie de o frunză proaspătă de aloe vera şi ulei esenţial de arbore de ceai. Pentru tratarea unei veruci, asocierea dintre aloe vera şi uleiul de arbore de ceai face adevărate minuni. Tamponează veruca, până la vindecare, de 3 ori pe zi, cu o bucată de vată îmbibată în suc de aloe vera, pe care turnaţi o singură picătură de ulei esenţial de ar­bore de ceai. Schimbă tamponul după fiecare utilizare.

Urticarie

Pentru a împiedica urticaria să se extindă, dar şi pentru a favoriza vindecarea ei, trebuie să aplici prin masaj pe zona respectivă miez proaspăt de aloe sau suc de aloe vera, care este la fel de eficient.

Tăieturi

Dacă te-ai zgâriat sau tăiat, sângerarea se opreşte imediat cu aloe vera. Mai întâi se curăţă rana cu apă, după care se se trece peste ea cu o frunză proas­pătă de plantă. Pulpa de aloe vera va forma pe rană un fel de peliculă protec­toare, împiedicând, astfel, sângerarea.

Psoriazis

Tratamentul psoriazisului cu aloe vera conţine 2 metode complementare. Pe de-o parte, se beau - de 3 ori pe zi - câte 15 ml de aloe vera, urcând, pro­gresiv, la 20 ml, dar tot de 3 ori pe zi. Pe de altă parte, se trece o bucată de frunză proaspătă de aloe vera peste zonele ce urmează a fi tratate.

Herpes bucal

De îndată ce simţi primele mâncărimi sau iritaţii specifice apariţiei herpesului bucal, aplică puţin gel de aloe vera pe zona afectată. Aloe vera va stopa apariţia herpesului.

Micoza piciorului

Tratamentul cu suc de aloe vera este extrem de eficient. Tamponează zonele afectate, de câteva ori pe zi, cu un tampon îmbibat în suc de aloe vera sau cu miez proaspăt de aloe vera. Continuă tratamentul până la o ameliorare evidentă a micozei. În completarea tratamentului, bea de 3 ori pe zi câte 20 de ml de suc de aloe vera.