Cât de bun este busuiocul pentru organism. Iată ce afecţiuni poate vindeca!

1 2 jpg jpeg

Pe de altă parte, uscat, busuiocul conţine vitamina K. Aceasta ajută la coagularea sângelui. Iată ce proprietăţi benefice pentru organism mai are busuiocul!

Te scapă de răceală şi tuse

Frunzele de busuioc pot fi folosite sub formă de ceai, suc sau decoct pentru scăderea febrei, dar şi pentru vindecarea răcelii. În plus, această plantă te poate scăpa de tuse.

În farmacii, se găsesc numeroase siropuri care conţin această plantă. Pe de altă parte, dacă ai dureri în gât, poţi apela tot la această plantă. Iată ce trebuie să faci: pune la fiert un litru de apă şi 2 linguri de busuioc. Strecoară zeama obţinută. Bea o cană seara, timă de 4 zile.

De folos şi în cazul pietrelor la rinichi

Busuiocul s-a dovedit a fi un remediu excelent şi în cazul bolilor de rinichi. Această plantă te poate ajuta să scapi de pietrele de la rinichi. Iată cum trebuie să procedezi: se se bea un amestec din sucul obţinut din frunze de busuioc amestecat cu miere, regulat, timp de 6 luni. Te relaxează Da, frunzele de busuioc sunt renumite pentru faptul că te pot relaxa. Dacă vrei să scapi de stres, consumă 12 frunze de busuioc, de două ori pe zi (timp de o săptămână). Le poţi pune într-o salată. Reduce colesterolul În plus, busuiocul te poate ajuta şi să reduci colesterolul rău. Pe de altă parte, această plantă s-a dovedit a fi un execelent remediu în cazul afecţiunilor cardiace. Ameliorează durerea cauzată de muşcătura unei insecte Pe de altă parte, busuiocul îţi ameliorează durerea cauzată de muşcătura unei insecte. Pentru ca acest lucru să se întâmple, tebuie să iei 5 ml de suc din frunze de busuioc, o dată la câteva ore. De asemenea, sucul proaspăt se va aplica şi pe zona afectată. Spune ADIO respiraţiei urât mirositoare Amestecă frunze de busuioc ce au fost uscate la soare şi apoi pisate cu puţin ulei de măsline. Mănâncă jumătate de linguriţă din acest amestec, dimineaţa, şi vei scăpa de respiraţia urât mirositoare.