Care este secretul unei siluete de vis

1 2 jpg jpeg

Subiectul dietă poate fi abordat de oricine. Nu există om care să nu fi ţinut măcar o cură de slăbire în toată viaţa. Aşa cum poate nu există persoană care să nu se simtă ca în timpul unei diete, când se hotărăşte să renunţe la obiceiurile nesănătoase alimentare.

Este deja demonstrat faptul că organismul fiecăruia răspunde în mod diferit la regimurile alimentare de slăbit sau la activităţile fizice intense. Aceasta este cauza factorilor individuali şi a influenţei specifice a acestora asupra noastră: metabolismul, moştenirea genetică, stresul sau poftele alimentare excesive.

Mai ales în cadrul unei cure de slăbire, importanţa acestora este cu atât mai mare, cu cât tentaţiile culinare sunt la tot pasul. Vestea bună este că toate acestea pot fi controlate cu ajutorul unei fibre conţinute în mod natural de organismul uman: inulina.

Aflam mai jos care este secretul unei siluete de vis:

Scade apetitul şi ajută tranzitul intestinal

Ce este inulina şi de ce ar trebui s-o integrăm în alimentaţie? Este o sursă de fibre dietetice, care datorită capacităţii nutriţionale deosebite are un rol esenţial în organism şi ajută la înlocuirea grăsimilor, a zaharurilor sau a carbohidraţilor. Însă, cel mai important beneficiu pentru persoanele care vor să-şi modeleze silueta este acela de menţinere a saţietăţii un timp îndelungat şi de scădere a poftei de mâncare, fără a dăuna corpului. Inulina ajuta la încetinirea digestiei şi a absorbţiei intestinale, astfel că organismul utilizează la un nivel mai scăzut caloriile din alimentaţie şi simultan facilitează tranzitul intestinal. Rezultatul este scăderea apetitului şi a poftelor alimentare nejustificate. Poate înlocui zahărul şi combate constipaţia

Valorile nutriţionale deosebite ale acesteia, o recomandă ca îndulcitor pentru înlocuirea zahărului, ca un adjuvant pentru îmbunătăţirea digestiei, combaterea constipaţiei, reducerea riscului alergiilor alimentare şi eliminarea toxinelor din ficat.

2 jpg jpeg

Inulina este obţinută din rădăcină de cicoare şi conţine 95% fibre solubile ceea ce-i conferă proprietatea de a fi săţioasă, hipocalorică şi cu impact minim asupra nivelului glicemic, putând fi consumată cu uşurinţă şi de diabetici.

Aceasta se datorează faptului că după administrarea de inulină, nivelul de zaharuri din sânge nu cunoaşte modificări. Medicul nutriţionist poate recomanda administrarea de suplimente cu inulină în caz de nevoie.