Care este secretul unei siluete de vis

1 2 jpg jpeg

Subiectul diet─â poate fi abordat de oricine. Nu exist─â om care s─â nu fi ┼úinut m─âcar o cur─â de sl─âbire ├«n toat─â via┼úa. A┼ča cum poate nu exist─â persoan─â care s─â nu se simt─â ca ├«n timpul unei diete, c├ónd se hot─âr─â┼čte s─â renun┼úe la obiceiurile nes─ân─âtoase alimentare.

Este deja demonstrat faptul c─â organismul fiec─âruia r─âspunde ├«n mod diferit la regimurile alimentare de sl─âbit sau la activit─â┼úile fizice intense. Aceasta este cauza factorilor individuali ┼či a influen┼úei specifice a acestora asupra noastr─â: metabolismul, mo┼čtenirea genetic─â, stresul sau poftele alimentare excesive.

Mai ales în cadrul unei cure de slăbire, importanţa acestora este cu atât mai mare, cu cât tentaţiile culinare sunt la tot pasul. Vestea bună este că toate acestea pot fi controlate cu ajutorul unei fibre conţinute în mod natural de organismul uman: inulina.

Aflam mai jos care este secretul unei siluete de vis:

Scade apetitul ┼či ajut─â tranzitul intestinal

Ce este inulina ┼či de ce ar trebui s-o integr─âm ├«n alimenta┼úie? Este o surs─â de fibre dietetice, care datorit─â capacit─â┼úii nutri┼úionale deosebite are un rol esen┼úial ├«n organism ┼či ajut─â la ├«nlocuirea gr─âsimilor, a zaharurilor sau a carbohidra┼úilor. ├Äns─â, cel mai important beneficiu pentru persoanele care vor s─â-┼či modeleze silueta este acela de men┼úinere a sa┼úiet─â┼úii un timp ├«ndelungat ┼či de sc─âdere a poftei de m├óncare, f─âr─â a d─âuna corpului. Inulina ajuta la ├«ncetinirea digestiei ┼či a absorb┼úiei intestinale, astfel c─â organismul utilizeaz─â la un nivel mai sc─âzut caloriile din alimenta┼úie ┼či simultan faciliteaz─â tranzitul intestinal. Rezultatul este sc─âderea apetitului ┼či a poftelor alimentare nejustificate. Poate ├«nlocui zah─ârul ┼či combate constipa┼úia

Valorile nutri┼úionale deosebite ale acesteia, o recomand─â ca ├«ndulcitor pentru ├«nlocuirea zah─ârului, ca un adjuvant pentru ├«mbun─ât─â┼úirea digestiei, combaterea constipa┼úiei, reducerea riscului alergiilor alimentare ┼či eliminarea toxinelor din ficat.

2 jpg jpeg

Inulina este ob┼úinut─â din r─âd─âcin─â de cicoare ┼či con┼úine 95% fibre solubile ceea ce-i confer─â proprietatea de a fi s─â┼úioas─â, hipocaloric─â ┼či cu impact minim asupra nivelului glicemic, put├ónd fi consumat─â cu u┼čurin┼ú─â ┼či de diabetici.

Aceasta se datoreaz─â faptului c─â dup─â administrarea de inulin─â, nivelul de zaharuri din s├ónge nu cunoa┼čte modific─âri. Medicul nutri┼úionist poate recomanda administrarea de suplimente cu inulin─â ├«n caz de nevoie.