Cărbunele vegetal: când îl poţi folosi

2 jpg jpeg

C─ârbunele vegetal sau medicinal poate fi achizi┼úionat din farmacii sau din magazinele cu produse naturiste, ┼či este un remediu des folosit ├«n medicina de urgen┼ú─â ├«n cazul intoxica┼úiilor cu diverse chimicale sau ├«n cel al supradozei de medicamente.

El are o capacitate extraordinar─â de absorb┼úie ┼či neutralizare a substan┼úelor toxice, efectele sale adverse fiind destul de reduse. Este format din diverse substan┼úe vegetale (lemn de tei, vi┼ú─â de vie,coji stratificate de nuc─â de cocos) nu are gust sau miros specific. Se poate prezenta sub form─â de pastile sau pudr─â, care are o comozi┼úie fin─â.

C─ârbunele vegetal: c├ónd ├«l po┼úi folosi ÔÇô de ajutor ├«n infec┼úii

Nici capacit─â┼úile sale antiinflamatoare nu trebuie ignorate, el put├ónd fi utilizat ├«n cazul unor infec┼úii ale pielii cauzate de ├«n┼úep─âturi de insecte sau de contacul cu substan┼úe chimice. ├Ä┼úi po┼úi prepara o past─â dezinfectant─â dintr-o parte pudr─â de c─ârbune medicinal, o parte semin┼úe de in ┼či ap─â fierbinte.

Amestec─â ingredientele p├ón─â ob┼úii o past─â, pe care o aplici pe zona afectat─â. Acoper─â zona cu o folie alimentar─â ┼či cu un prosop gros. Las─â s─â ac┼úioneze cel pu┼úin 4 ore. Spal─â zona ┼či aplic─â o pung─â de ghea┼ú─â ├«nc─â 30 de minute. Repet─â tratamentul p├ón─â la dispari┼úia oric─ârui semn de infec┼úie.

C─ârbunele vegetal: c├ónd ├«l po┼úi folosi ÔÇô trateaz─â problemele digestive

Dac─â suferi des de indigestie, balonare ┼či diaree, c─ârbunele medicinal ├«┼úi poate fi de folos, deoarece cur─â┼ú─â sistemul digestiv. Acesta absoarbe at├ót substan┼úele toxice, c├ót ┼či unii microbi, prevenind astfel nepl─âcerile digestive. Pentru a profita de capacit─â┼úile sale terapeutice este indicat s─â iei pe zi echivalentul a 500-600 mg de c─ârbune, dup─â mesele principale.

C─ârbunele vegetal: c├ónd ├«l po┼úi folosi ÔÇô elimin─â substan┼úele toxice din organism

Datorit─â capacit─â┼úii sale absorbante, c─ârbunele medicinal ├«mpiedic─â stomacul s─â re┼úin─â substan┼úele toxice, care mai apoi s─â ajung─â ├«n s├ónge ┼či s─â afecteze alte organe.

Este recomandat să iei 1-2 capsule de cărbune vegetal, în maximum jumătate de oră după ce ai ingerat substanţele toxice. Cărbunele vegetal nu este eficient în cazul substanţelor precum soda caustică, alcool, acid boric sau litiu.

C─ârbunele vegetal: c├ónd ├«l po┼úi folosi ÔÇô reduce nivelul colesterolului ÔÇ×r─âuÔÇť

Printre numeroasele propriet─â┼úi ale c─ârbunelui vegetal se num─âr─â ┼či sc─âderea colesterolului ÔÇ×r─âuÔÇť din s├ónge, dar ┼či al trigliceridelor. Astfel ├«┼úi vei proteja inima, ficatul ┼či creierul, iar riscul de a suferi de boli cardiovasculare sau de a fi victima unui atac vascular celebral este mult mai mic.

Sfatul Click! S─ân─âtate: C─ârbunele medicinal este recomandat ┼či persoanelor care au probleme respiratorii, precum accese de tuse sau dificult─â┼úi de respira┼úie. ├Äntr-o can─â de ap─â se pun 2 linguri de pudr─â de c─ârbune ┼či se bea amestecul cu ├«nghi┼úituri mici.