Calmante naturale pentru stresul zilnic

1 2 jpg jpeg

Passiflora acţionează ca un sedativ

Florea pasiunii, cunoscută şi sub numele de Passiflora, este recunoscută pentru calităţile sale benefice în remedierea problemelor cauzate de stres. Datorită substanţelor active pe care le conţin, planta acţionează ca un sedativ natural, fiind un bun remediu natural pentru insomnii, agitaţie şi tulburări gastro-intestinale de natură nervoasă.

Ceaiul de Passiflora se prepară astfel: o lingură de plantă uscată, mărunţită se toarnă într-o cană de apă de fiartă. Ceaiul se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară şi se bea înainte de a merge la culcare.

Ginsengul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Ginsengul este originar din Manciuria şi este utilizat încă de acum 5000 de ani în tratarea diferitelor afecţiuni. Planta conţine saponine, nişte substanţe care au efecte benefice asupra organismului atunci când nivelul de stres este ridicat.

Ceaiul de ginseng îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, creşte rezistenţa organismului în faţa viruşilor şi bacteriilor şi relaxează organismul. Ceaiul se prepară la fel ca şi cel de Passiflora.

Ceaiul de salvie calmează nervii

Salvia este o altă plantă care atenuează stresul, calmând nervii. Pentru a beneficia de efectul său calmant, ceaiul de salvie se bea de o dată sau de două ori pe zi.

Pentru a prepara ceaiul de salvie, se adaugă într-o cană de apă câteva frunze proaspete de salvie, o jumătate de linguriţă de zahăr sau de miere, suc de lămâie şi o cantitate mică de coaja de lamaie. Ingredientele se fierb timp de 20 de minute, după care amestecul obţinut se strecoară şi se bea.