Calmante fără efecte secundare

2 jpg jpeg

Migrene? Menta te poate ajuta!

Poţi scăpa uşor de migrene cu ajutorul cataplasmelor cu frunze de mentă. Prepari o infuzie dintr-o linguriţă de frunze de mentă la o cană cu apă fiartă, după care aplici sub formă de cataplasme reci pe frunte şi în zona tâmplelor.

Când durerile de cap nu par a se sfârşi, şi infuzia din amestec de plante te poate ajuta. O poţi prepara din 40 g de flori de tei, 40 g de talpa-gâştei şi câte 10 g din flori şi frunze de păducel şi frunze de roiniţă. Adaugă o linguriţă din acest amestec la o cană cu apă clocotită, după care bea câte 2-3 căni pe zi.

Cuişoarele tratează durerile dentare

Usturoiul este un aliat de încredere când vine vorba de insuportabilele dureri dentare. Mestecă un căţel de usturoi în dreptul locului dureros, astfel senzaţia de durere va dispărea treptat.

Şi pulberea de cuişoare te poate ajuta când vine vorba despre durerile de dinţi. Pisează câteva cuişoare şi aplică în carie sau pe măsea pulberea obţinută. Cuişoarele au efect anesteziant, iar durerea va dispărea instantaneu.

Şi amestecul de muşeţel, rădăcină de tătăneasă, pelin şi coada-şoricelului (în părţi egale) poate îndepărta durerea dentară. Pune două linguriţe din acest amestec în 200 ml de apă şi fierbe timp de 30 de minute la foc mic. După răcire, poţi face gargară, ţinând infuzia în gură cât poţi de mult.

Mai poţi citi şi:

- 5 remedii din bucătărie pentru tratarea durerilor

- Leacuri rapide pentru durerile reumatice

- Cele mai bune remedii pentru durerile de stomac

Busuiocul te scapă de senzaţia de balonare

Imediat după ce ai servit masa apare senzaţia de balonare indiferent de situaţie? Simptomele balonării nu dau doar o senzaţie de disconfort, ci pot fi de multe ori şi dureroase. Un ajutor de încredere pentru tratarea acestei probleme este infuzia de busuioc.

O poţi prepara adăugând o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită, după care laşi cana acoperită timp de 10 minute. După ce s-a răcit, bea câte două căni pe zi. Şi salvia este recunoscută pentru proprietăţile sale calmante când vine vorba de senzaţia de balonare.

Prepară o infuzie din o linguriţă de frunze de salvie, pe care le adaugi la o cană cu apă fierbinte. Laşi cana acoperită timp de 15-20 de minute. După ce strecori amestecul, poţi bea câte 2-3 căni pe tot parcursul zilei.

Leac rapid contra cârceilor

Crampe musculare dureroase? Uleiul de levănţică este un remediu de încredere când vine vorba de tratarea cârceilor. Masează zona dureroasă cu ulei de levănţică şi astfel senzaţia de durere va dispărea treptat. În plus, uleiul de levănţică ajută la reglarea circulaţiei sângelui. Nu doar că vei scăpa de durere, aroma uleiului de levănţică te va ajuta şi să te relaxezi.

Info: Infuzia de gălbenele este recomandată pentru tratarea durerilor din perioada menstruală.