Caisele reduc riscul de cancer

1 2 jpg jpeg

1. Întăresc sistemul imunitar

Specialiştii susţin cu tărie că un consum regulat de caise este extrem de benefic pentru sănătatea ochilor. În plus, caisele sunt o sursă excelentă de antioxidanţi, recunoscuţi pentru faptul că elimină toxinele din organism.

2. Menţin inima sănătoasă

Conţinutul ridicat de fibre din aceste fructe ajută la reducerea colesterolului „rău” din organism. Consecinţele acestui proces sunt scăderea riscului apariţiei de boli cardiovasculare. 4-5 caise pe zi îţi asigură sănătatea inimii.

3. Previn anemia

Caisele sunt o sursă excelentă de fier numit non-hem. Partea bună a acestui tip de fier este că nu este uşor de absorbit de către organism. În consecinţă, el rămâne pentru o perioadă mai lungă de timp în organism şi astfel se previne anemia.

4. Scad riscul apariţiei de cancer

Datorită faptului că aceste fructe sunt bogate în antioxidanţi, ele scad drastic riscul apariţiei mai multor tipuri de cancer: de plămâni, esofag sau laringe.

5. Te ajută să slăbeşti

Caisele au un număr mic de calorii. Dacă îţi doreşti să scapi de kilogramele în plus, include-le în dieta zilnică. În plus, spuneam despre aceste fructe că au în compoziţie numeroase fibre. Acestea sunt benefice în curele de slăbire, pentru că menţin senzaţia de saţietate.